Tre poäng hemma mot Frölunda inför storpublik
Publicerad: 2020-02-22
Brynäs vann hemma mot Frölunda med 4-2 inför 7 556 åskådare i Monitor ERP Arena. I en stökig match bjöd Brynäs hemmapubliken på god underhållning som svarade upp med stående ovationer i slutminuten.

Brynäs inledde den första perioden med hög fart och fick ett bra tryck direkt på Frölunda.

Efter 1.30 drabbades Frölunda av en utvisning och 45 sekunder senare hade vi 1-0 på resultattavlan. Detta efter att Emil Molin först haft ett jätteläge men där sedan Anton Rödin serverade Nicklas Danielsson som med en riktig kanon till direktskott gav Brynäs ledningen.

Efter att Brynäs fått en utvisning kunde Frölunda sedan kvittera till 1-1 med deras första skott på mål när 8.15 spelats.

Brynäs förde spelet och hade också flertalet bra chanser, framför allt i powerplay, men 1-1 stod sig till pausvilan.

I den första perioden tog det 2.15 för Brynäs att ta ledningen. I den andra tog det 2.19. Linus Ölund serverade ett fint pass till Daniel Mannberg som kyligt satte dit 2-1.

Perioden följdes sedan av flera utvisningar och ett par chanser åt båda håll. Frölunda hade bland annat ett ribbskott efter drygt 14 minuters spel.

Mot slutet av perioden fick Brynäs ett ordentligt tryck i Frölundas zon vilket ledde till spel 5 mot 3 till slut. Där dröjde det inte länge innan Anton Rödin sköt in en retur och gav hemmalaget 3-1 efter 18.24 spelat. Ett resultat som stod sig till den tredje perioden.

Frölunda inledde den tredje perioden bra och radade upp ett par heta chanser och Brynäs får tillbringa en hel del tid i egen zon.

Men istället för ett Frölunda-mål är det Brynäs som gör 4-1 när Emil Molin glider in över offensiv blå och trycker upp pucken högt bakom Frölundas målvakt. Detta efter 10.41.

I slutskedet av matchen får Frölunda spela 5 mot 3 och även 6 mot 3 när man sedan plockar ut målvakten. Resultatlös powerplay men dryga minuten efter att Brynäs blivit fulltaligt ser Frölundas Brandon Gormley till att bortalaget får sitt andra mål. 4-2 med ca två minuter kvar.

Samuel Ersson ser sedan till att hålla tätt med hjälp av sitt försvar och matchen slutar därmed 4-2 och de tre poängen går till Brynäs.

Nästa match i SHL spelas borta mot Djurgården den 25 februari.

Nästa hemmamatch spelas den 27 februari mot Skellefteå. Säkra dina biljetter här.

Första perioden: 1–0 (2.15) Nicklas Danielsson (Anton Rödin, Emil Molin) spel 5 mot 4, 1–1 (8.15) Simon Hjalmarsson (Johan Sundström, Ryan Lasch) spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2–1 (2.19) Daniel Mannberg (Linus Ölund, Josef Ingman), 3–1 (18.24) Anton Rödin (Linus Ölund, Greg Scott) spel 5 mot 3.

Tredje perioden: 4–1 (10.41) Emil Molin (Tomi Sallinen), 4–2 (17.52) Brandon Gormley (Ryan Lasch, Johan Sundström)

Skott: 32–27 (13–3, 12–7, 7–17)

Utv, BIF: 6x2, 1x5, 1x20, FHC: 9x2, 1x5, 1x20.

Domare: Pehr Claesson, Morgan Johansson.

Publik: 7 556.