Fjärde raka när Brynäs vann hemma mot SDE
Publicerad: 2018-12-08
Jennifer Wakefield gjorde det avgörande målet när Brynäs vann hemma mot SDE med 3-2.

Efter den senaste matchen borta mot SDE i onsdags - då Brynäs vann med 6-2. Så kom SDE till Gavlerinken ute efter revansch.

Efter 3.23 spelat tog oturligt nog SDE ledningen med 1-0.

Brynäs hämtade upp det och kvitterade till 1-1 bara två minuter senare via Jennifer Wakefield. Hon assisterades av Erika Grahm.

Men innan perioden var slut tog SDE ledningen och lagen gick till periodvila med 1-2 på tavlan trots en skottstatistik till Brynäs fördel på 15-9.

4.49 in i den andra perioden sköt Emelie Cordoba in 2-2 till Brynäs och det var kvitterat i Gavlerinken.

Brynäs höll hög press i offensiv zon och ett ledningsmål var inte långt borta.

Men Cordobas mål blev det enda i den andra perioden.

Sent i den tredje perioden sköt Wakefield in en matchvinnande puck och Brynäs vann matchen med 3-2.

Brynäs–SDE 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.23) Leanne Ganney (Julie Zwarthoed), 1-1 (5.25) Jennifer Wakefield (Erika Grahm), 1-2 (8.42) Leanne Ganney (Emma Forsgren)

Andra perioden: 2-2 (4.49) Emelie Cordoba (Cassandra Vilgrain, Georgina Farman)

Tredje perioden: 3-2 (18.07) Jennifer Wakefield (Sarah Forster)

Skott: 15-9, 6-3, 9-2. Totalt: 30-14.