Publicerad: 2018-01-15
J18
Det blev seger mot Troja/Ljungby och förlust mot Rögle under helgen.

Två lag från södra Sverige besökte Gavlerinken denna helg för att spela matcher mot Brynäs J18 i Allsvenskan Södra. Först ut var Troja/Ljungby som fick åka hemåt utan poäng.

Den matchen vann Brynäs med 5-3 efter att ha avgjort i den sista perioden. Fram till halvtid i mittperioden ledde gästerna men de tre sista målen kom från Brynäs som gick från 2-3 till 5-3.

-Vår första period var nog den bästa denna säsong. Vi vinner sedan matchen rättvist. Totalt sett var det två jämna matcher under helgen. Det var puckskickliga lag som jobbade hårt som vi mötte. Mot Rögle på söndagen kom vi i underläge och vi fick jaga hela matchen. Det var nära att vi nådde fram. Jag tycker att vi visade att vi står oss rätt bra i den här serien, säger tränare Mikael Holmqvist.

{!A}

Simon Appelqvist, längst till höger gjorde två mål mot Troja/Ljungby och ytterligare ett mot Rögle. Med på bilden från höger Jesper Eriksson även han målskytt mot Troja/Ljungby samt backen Marcus Uusitalo.

Mot Rögle blev det en uddamålsförlust med 4-5. Alldeles i inledningen av den andra perioden låg Brynäs under med 1-4 men tog sig fram till 3-5 innan perioden var över. Sju minuter in på den sista perioden reducerade Emil Lindgren till 4-5 men närmare än så kom man aldrig.

Brynäs har nu spelat tre matcher i Allsvenskan Södra och samlat fem poäng. Nu väntar tre matcher på tre dagar denna vecka. Samtliga på bortais. Färjestad på fredag, Örebro på lördag och Linköping på söndag.

Brynäs målskyttar under helgen:

Brynäs IF-Troja Ljungby 5-3

1-0 Emil Lindgren (1.03) 2-2 Simon Appelqvist spel fem mot fyra (27.01) 3-3 Jesper Eriksson spel fem mot fyra (30.58) 4-3 Anton Casselstål (54.18) 5-3 Simon Appelqvist i tom kasse (59.20)

Brynäs IF-Rögle BK 4-5

1-1 Abbe Broberg (7.50) 2-4 Abbe Broberg (30.46) 3-5 Simon Appelqvist (32.38) 4-5 Emil Lindgren (53.03)