• Huvudsponsorer

Playday sportlovet

4 mars 2017 10:24
En Bra Start

Se filmen från Playday som var under sportlovet och läs mer...


Tisdagen 28/2 var det Playday i Gavlerinken arena, cirka 1000 barn var på plats för att prova på olika aktiviteter. Playday är en av flera aktiviteter som skapas av Brynäs IF sociala verksamhet, En Bra Start. Syftet och målet med Playday är att skapa en rolig dag på skollovet för alla barn och att samtidigt inspirera till en aktiv fritid. Aktiviteterna som provas på under dagen hoppas skapa ett intresse så att barnen lättare kommer in i föreningslivet, och börja med en aktivitet på fritiden.

En av de personerna som har varit med och skapat Playday är Alexander Bäcklin, han är aktivitetsansvarig för En bra start och vi har pratat med honom för att höra hans tankar om Playday.

Hur väljer ni ut de aktörer som finns med på Playday?

-När vi väljer aktörer som får komma till Gavlerinken och träffa alla barn så är bredden väldigt viktigt. Föreningslivet är väldigt bra, dels det idrottsliga, man får en aktiv och fysisk livsstil. Men även de sociala men får erfara i föreningslivet är väldigt bra. Vi har en bra bredd i föreningar nu men vi behöver tänka ännu bredare. Idag har vi väldigt många aktiviteter där man rör på sig, det är hoppa, springa och studsa men hur når vi ut till de aktiviteter som pyssel eller musik? Vi jobbar brett idag men vi kan göra det ännu bättre, berättar Bäcklin.

Playday har anordnats fem gånger och tisdagen 28/2 var det cirka 1000 barn på plats, hur ser ni på antalet barn som kom?

-Vi är såklart jättenöjda! Det kändes som att det var mer organiserat den här gången då det kom fler fritidsgrupper. Vi är väldigt glada över att ha nått ut till skolor med information om Playday då det leder till att skolan lättare kan organisera sig så att fritidsklasser kan besöka oss. Det viktigaste för oss är att nå ut med informationen till alla, sen får var person för sig välja om man ska gå eller inte. Vi är väldigt nöjda med tisdagens Playday men vi vill utvecklas hela tiden, nu vill vi göra det ännu större genom att öppna upp en till våning i Gavlerinken beskriver Bäcklin.

Vad har varit det bästa med Playday?

-Vi är nöjdast med alla barn, vi ser att alla barn har haft kul och det är poängen med dagen. Vi är även nöjda med hur föreningarna har utvecklats. De föreningar som har varit med flera gånger vet vad barnen tyckte om förra gången och vad de inte tyckte om. Nu tog fler föreningar med sig fler grejer vilket gör att barnen kan testa på mer och svårare saker. Vi, här, kan inte utveckla föreningarnas idrott, det kan bara de själva göra, och de vet nu vad som fungerar och vad som inte gör det.

Nästa Playday är den 31/10-17 (tisdagen på höstlovet) och den kommer att vara ännu bredare och utvecklat.

Representerar du en förening och önskar vara med vid nästa Playday? Maila till: [email protected]