• Huvudsponsorer

Dags för Samuel och Adam i J18-VM

12 april 2017 12:10
Junior

Samuel Ersson och Adam Boqvist heter Brynäs representanter i J18-VM denna gång. På skärtorsdagen är det dags för match mot Ryssland.


I Slovakien spelas denna gång VM för J18-lag och Brynäs IF har två spelare med i truppen som ska kämpa om medaljerna.

Det är målvakten Samuel Ersson, 17 år och sextonårige backen Adam Boqvist. Båda stora talanger som Brynäs förstås tror mycket på inför framtiden. För båda är detta debut i J18 VM.

Vi kommer att följa Sveriges framfart under VM-turneringen med fokus på Samuel och Adam.

Sverige finns i grupp B som spelar i Spisska Nova Ves. Gruppen innehåller fem lag och de fyra främsta går vidare till kvartsfinalspel medan lag fem får harva i nedflyttningsserien. Övriga lag i Sveriges grupp är Ryssland, Tjeckien, Vitryssland och USA.

Under fjolårets VM, som spelades i USA, tog sig Sverige till final via kvartsfinalseger mot Slovakien och semifinalvinst mot Kanada. I finalen mot Finland blev det förlust med 6-1.

I grupp A finns Finland, Kanada, Lettland, Slovakien och Schweiz. De har sitt gruppspel förlagt till Poprad där även finalen kommer att spelas den 23 april.

Samtliga Sveriges matcher visas i TV12 och CMore och spelschemat ser ut så här: 13/4 Sverige-Ryssland 15/4 Sverige-Tjeckien 16/4 Sverige-Vitryssland 18/4 Sverige-USA

Samtliga matcher spelas och tv-sänds klockan 19.30 utom mötet med USA som spelas klockan 15.30. Kvartsfinalspelet inleds den 20 april