• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Jakten på den tionde raka hemmasegern blev resultatlös

25 januari 2018 21:37
Herr

Uppförsbacken efter den första perioden blev för brant.


Jakten på den tionde raka hemmasegern inleddes inte särskilt bra. Gästande Linköping klev av isen efter den första perioden i ledning 2-0. Brynäs fick aldrig det där riktiga trycket i anfallszon trots att man då och då under perioden förlade spelet dit. Men farligheterna var lätträknade. Det blev mycket ett stökande efter sargerna.

Linköping stängde dessutom mittzonen bra. Det hade Brynäs problem med. Inte heller under periodens enda utvisning som gav Brynäs spel i fem mot fyra lyckades spelet riktigt komma loss. De första tjugo minuterna var okey men inte mer från hemmalagets sida. Och gästerna fick en hel del puckar til skänks.

Det var en något förvånande inledning av matchen särskilt med tanke på att Linköping kom till spel utan Ken Andre Olimb, Tony Mårtensson, Sebastian Karlsson och Nick Sörensen.

Lagkapten Jacob Blomqvist hade en del att fundera över under den första periodpausen.

Mittperioden gav en uppryckning från Brynäs sida. Man skapade mer och när Jesper Jensen reducerade till 1-2 mitt i perioden såg det ut att ge det där lyftet som kunde vända matchen. Just Jensen hade innan målet svarat för en härlig soloräd som så när gav mål. Han och Daniel Mannberg var Brynäs bästa spelare så långt.

Tvärr blev det lite schabbel på anfallsblå med halvminuten kvar och på det 2 mot 1 läge som gästerna skapade kom 1-3 målet. Ett mål i ett läge där man absolut inte vill släppa in något bakåt. Två mål att ta ta ikapp när den tredje perioden inleddes kändes som en ganska tung uppgift.

Daniel Mannberg var mycket bra och skapade många problem för Linköpings försvar.

I inledningen av den tredje perioden åkte Marcus Ersson ut för en knätackling. En något tveksam utvisning tyckte hemmafansen och under den utvisningen stängde gästerna matchen med ett fjärde mål. Att det sedan blev ytterligare ett mål från Linköping berodde på att Brynäs provade att spela med sex utespelare när Linköping hade en man på botbänken. I det tomma Brynäsmålet kom 5-1 och där sattes det punkt för kvällens målproduktion.

-Linköping var för bra när vi lämnar ett par måls handikapp och får jaga, var Tommy Sjödins kommentar på väg ut från båset efter slutsignalen.

Brynäs stannade på nio raka segrar på hemmais. Inget dåligt resultat i och för sig och visst går det att leva med att laget vinner nio av tio hemmamatcher. Men det är alltid surt att förlora.

På lördag väntar HV71 i Jönköping. Första matchen där sedan finalen under den förra säsongen. En härlig fight att se fram mot.

Brynäs IF-Linköping HC 1-5 (0-2,1-1,0-2)

Skottstatistik 29-23 (12-9,5-7,12-7)

Utvisningar BIF 1x2 min LHC 3x2 min

Publik 4311

Brynäs mål: 1-2 Jesper Jensen assist Lukas Kilström/Jesper Boqvist