Brynäs J20 finner vägar att vinna
Publicerad: 2017-11-30
J20
Adam Hirsch avgjorde i numerärt underläge borta mot Mora IK.

Det började illa för Brynäs när Mora redan i den första minuten tog ledningen. Och inte blev det bättre några minuter senare när det andra hemmamålet kom. Men när Oliver Nordberg reducerade efter en kvart var Brynäs med i matchen igen.

En match som kom att handla mycket om bröderna Boqvist. Jesper assisterade till två mål varav det andra kom från brorsan Adam. Han i sin tur satte två puckar i nät. Men det var en annan Adam lagkaptenen Hirsch som kom att avgöra matchen till Brynäs fördel med sitt femtonde mål denna säsong. Med den noteringen är han bästa målskytt i J20 SuperElit Norra.

{!A}

Adam Hirsch fortsätter att göra mål för Brynäs J20. Han är den vassaste målskytten i serien och ligger trea i poängligan med femton mål och tio assist. Dessutom har han högst poängsnitt per match med 1.32.

Med underläge 1-2 när den andra perioden startade var det en kvitteringspuck som Brynäs vill åt. Och den kom omgående. Femtiotre sekunder efter nedsläpp var Adam Boqvist rätt placerad framför morakassen och lyfte in kvitteringen.

{!C}

Jesper Boqvist assisterade brorsan till kvitteringen i den andra perioden. Jesper fick mycket speltid av Mats Bäcklin i den sista perioden med ett par dubbla långa byten.

Det målet gav Brynäs en energidos som räckte i ungefär fem minuter. Efter det tog hemmalaget över taktpinnen och Brynäs fick ägna mycket av resterande del av mittperioden i egen zon. Mora skapde en hel del chanser och ett ledningsmål kom också. Men tack vare ett fint arbete mellan stolparna från Samuel Ersson höll sig underläget till ett mål när det var dags för vila efter två perioder.

-Mora var riktigt bra. Lite bättre än oss under delar av matchen. Det märktes att vi har lite saker att jobba med. De tryckte ner oss djupt i vår zon och fick långa anfall på oss, sade tränare Mats Bäcklin efter matchen.

I slutperioden klev Brynäs upp ett snäpp och när Adam Boqvist tidigt i perioden gjorde sitt andra mål för kvällen och kvitterade till lika på tre började det kännas som att minst en poäng skulle kunna ordnas. Mora fortsatte dock att bjuda på ett tungt anfallsspel och Brynäs hade då och då problem med att freda egen blålinje och att komma ur zon.

Med tio minuter kvar fick Brynäs ett lagstraff för att ha spelat med sex utespelare. Det boxplayspel som följde på utvisningen blev verkligt lyckat. Alexander Bjurström spelade fram Adam Hirsch i en snabb kontring och lagkaptenen gjorde inget misstag. Efter det målet jagade hemmalaget en kvittering. Med tre minuter kvar fick man ett fint läge då Brynäs drabbades av ännu en utvisning. Den stormen redde dock Bäcklins spelare ut trots att det blev spel sex mot fyra en stund.

-Jag är nöjd med att vi finner vägar att vinna trots att vi inte spelar på topp. Det är en styrka. Men det finns mer att önska i spelväg från oss, tycker Bäcklin.

Han vill lyfta fram Adam Hirsch och Alexander Bjurström som extra pigga. Dessutom backen Axel Nordlinder för ett stort jobb lite i det fördolda. Om bröderna Boqvist som tillsammans svarade för fyra poäng säger Bäcklin "Det är spetskvalité i de gossarna".

{!B}

Adam Boqvist gjorde mål nio och tio för säsongen. Inte illa producerat av en back.

Med tre matcher kvar i J20 SuperElit Norra ligger Brynäs på andra plats i tabellen. Leder gör Västerås på samma poäng men med en match mer spelad. Skuggar tätduon gör Djurgården fem poäng bakom. De tre matcher som återstår för Brynäs är Timrå borta samt Luleå och Skellefteå hemma. Serien avslutas den tionde december.

Mora IK-Brynäs IF 3-4 (2-1,1-1,0-2)

Skottstatistik 36-38 (12-14,15-11,9-13)

Utvisningar MIK 4x2 min BIF 4x2 min

Mål Brynäs: 2-1 Oliver Nordberg assist Jesper Boqvist (15.18) 2-2 Adam Boqvist assist Jesper Boqvist (20.53) 3-3 Adam Boqvist assist Oliver Nordberg (43.08) 3-4 Adam Hirsch assist Alexander Bjurström i spel fyra mot fem (51.09)