Lagbygget fortsätter — Hilda Törner stannar i två år
Publicerad: 2019-03-28
Dam
Hilda Törner stannar i Brynäs IF. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt. — De förutsättningar som finns här är perfekta för mig, säger 19-åringen.

Hilda Törner — från Ängelholm och med Rögle som moderklubb — kom till Brynäs IF inför förra säsongen efter några år i Linköpings organisation.

Under sin debutsäsong i Brynäs gjorde 19-åringen två assistpoäng på 34 matcher.

Nu har hon förlängt kontraktet och det nya avtalet innebär att hon stannar i Brynäs över säsongen 2020/21.

— Hon är en ung back som har växt mycket under sin första säsong här. Vi ser stor utvecklingspotential i Hilda och ser fram emot att jobba med henne under de kommande två åren, säger Erika Grahm, damansvarig.

Törner är back i grunden men fick även en del speltid som forward den gångna säsongen.

— Det känns jättebra att ha skrivit på. Jag trivs jättebra i Gävle och känner att jag har utvecklats det här året och nu vill jag fortsätta min utveckling, säger Törner och fortsätter:

— De förutsättningar som finns här är perfekta för mig. Vi har kört fysträning i två veckor nu och jag känner att en hel sommar med den träningen så jag kommer att kunna prestera maximalt när säsongen börjar sen. Jag har hittat rätt i Magnus (Ågren, fystränare) träningsprogram och med den grupp vi har nu, där vi ställer krav på varandra från början, så kommer vi att bli bättre på isen och nå dit vi vill vara tillsammans.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist