En poäng mot Frölunda
Publicerad: 2017-03-02
Brynäs förlorade en jämn match mot Frölunda i förlängningen. Tröstmålare för hemmalaget var Oskar Lindblom och Ponthus Westerholm.

Brynäs IF - Frölunda HC 2-3 sd. (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Matchrapport
Efter en lång svit med vinster kom Brynäs nu från en förlust mot HV71. Men energin och drivet fanns ändå där när Brynäs idag äntrade isen. Frölunda var inte chanslösa, skottstatistiken landade till slut på 12-12 och man lyckades göra ett mål vardera, men Brynäs hade ett övertag genom hela den första perioden.

Ställningen var ett lika när man släppte ned pucken i kvällens andra period. Bägge lagen hade ett driv och pressade på varandra och spelet gick mycket fram och tillbaka. Frölunda drabbades av två utvisningar inom sex minuter men Brynäs lyckades inte producera och ställningen var fortfarande 1-1 efter de fyra minuterna i numerärt överläge.

Med fyra minuter kvar av den andra perioden lyckas Frölundas Sean Bergenheim lura Sandström i Brynäskassen och ta ledningen i matchen. Men inte ens minuten efter kan Oskar Lindblom lägga in kvitteringen.

Man gick in i kvällens sista period med ställningen 2-2 och Brynäs tog direkt ett grepp om matchen. Men trots frilägen, ett tidvis riktigt bra spel och fina chanser så lyckas man inte näta mer innan slutsignalen går. Med ett lika resultat gick matchen till förlängning.

Bägge lagen fick varsitt friläge och man hade chansen att avsluta och ta hem extrapoängen. Slutligen är det Frölunda som ökar och lägger in den avgörande pucken 2:34 in i förlängningen. Brynäs tränare Thomas Berglund var inte helt nöjd efter kvällens förlust.
”Jag tycker vi var det bättre laget över tre perioder och vi förtjänade att vinna”

Även Frölundas tränare Roger Rönnberg tyckte att Brynäs gjorde en bra match ikväll.
”Brynäs är vassa och de skapar mer än oss idag”

Av: Linda Igglund