Förlust i sudden - så var matchen mot Örebro
Publicerad: 2018-12-28
Victor Söderström gjorde sitt första SHL-mål i karriären med 7 194 fans på läktarplatserna - men förlust mot Örebro i sudden med 3-4.

I början av den första perioden var det Örebro som kom ut och tog tag i taktpinnen.

Cirka sex minuter spelade tog Örebro ledningen och inom beloppet av tre minuter stod det 3-0 till gästerna.

Magnus Sundquist valde då att göra ett målvaktsbyte - Joacim Eriksson ut, David Rautio in.

Minuten senare när klockan stod på 9.58 reducerade Brynäs till 1-3 via Joel Kellman.

Den andra perioden började bra för Gävlelaget.

38 sekunder spelat fick Brynäs ett powerplay. Då reducerade de till 2-3 när Victor Söderström sköt in pucken och där med fick göra sitt första SHL-mål.

13.43 sköt Simon Bertilsson från blå och Jesper Jensen styrde in 3-3 till Brynäs.

En stark period från hemmalagets sida och inför periodvila var det kvitterat i Gavlerinken.

Den tredje perioden var betydligt jämnare mellan lagen och blev mållös - därmed väntade sudden.

Efter fyra minuter gjorde Örebro mål och blev vinnare ur denna duell.

Brynäs–Örebro 3-4 (1-3, 2-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (5.43) Jonathan Andersson, 0-2 (6.08) Anton Hedman (Marcus Björk, Kristian Näkyvä), 0-3 (8.53) Kristian Näkyvä, 1-3 (9.58) Joel Kellman (Simon Bertilsson, Jesper Boqvist)

Andra perioden: 2-3 (2.21) Victor Söderström (Jesper Jensen, Joachim Rohdin) spel fem mot fyra, 3-3 (13.43) Jesper Jensen (Simon Bertilsson, Joachim Rohdin)