• Huvudsponsorer

Brynäs IF deltar i Kampen för livet!

18 oktober 2017 08:45
SHL

I ”Kampen för livet” tar Tobiasregistret hjälp av Idrotts- Sverige för att tillsammans hitta fler givare av blodstamceller. Först ut är elithockeyn och hela SHL är med. Budskapet sprids från klubb till klubb över hela landet.


Varje dag drabbas någon i Sverige av en allvarlig blodsjukdom som kan behöva behandlas med friska blodstamceller. Att hitta en passande givare är ofta den enda chansen att överleva. Tobiasregistret är det svenska registret för givare av blodstamceller.

-Tobiasregistret är det svenska registret för givare av blodstamceller. Genom registret kan den som behöver, hitta en passande givare av blodstamceller.

-Tobiasregistret har i dag över 87 000 registrerade givare.

-Varje år utförs cirka 300 blodstam cellstransplantationer i Sverige.

Du som är mellan 18 - 35 år är välkommen att anmäla dig till Tobiasregistret. Kan du inte själv bli givare, är det lika viktigt att vi får din hjälp med att sprida information om registret. Imorgon kan det vara din insats som räddar någons liv!

Brynäs IF deltar tillsammans med övriga SHL klubbar i Kampen för livet. I samband med torsdagens hemmatch mot Rögle BK uppmärksammas Tobiasregistret i Gavlerinken Arena. Men redan idag kan du anmäla dig till Tobiasregistret, gör som Brynäs IF och var med i kampen för livet.

Läs mer och anmäl dig här >>>