Brynäs föll i andra kvarten mot Modo
Publicerad: 2019-02-16
Förlust för Brynäs i den andra kvartsfinalmatchen mot Modo med 3-7.

Bara minuten spelad av matchen fick Brynäs en straff - men missa.

Lagen spelade jämnt de första sju minuterna - tills Modo tog ledningen efter 7.28 via Lore Baudrit.

En minut senare stod det 2-0 - och inte långt därefter stod det 3-0 till gästerna.

16.30 drabbades Brynäs av en utvisning och i det numerära underläget reducerade de till 1-3 via Matilda Af Bjur.

Dessvärre utökade Modo sin ledning till 4-1 före periodpaus.

Inför den andra perioden gjorde Brynäs ett målvaktsbyte.

Och efter 48 sekunder fick de ett powerplay.

Af Bjur snodde åt sig pucken framför Modos målvakt och passade över till Cassandra Vilgrain som hade nästintill öppet mål - men missa pucken.

Modo rensade undan bra och spelade av deras boxplay.

14.35 utökade Modo sin ledning och lagen gick till pausvila med 1-5 på tavlan.

I den tredje och sista perioden reducerade Brynäs två gånger om.

Fanny Brolin sköt in 2-5 utan assist - och i ett senare skede sköt Cassandra Vilgrain in 3-5 i ett powerplay, assisterad av Ivana Bilic och Erika Grahm.

Men Modo gjorde kort därefter 6-3 och utökade sedan till 7-3 som även blev slutresultatet.

Brynäs–Modo 3-7 (1-4, 0-1, 2-2)

Första perioden: 0-1 (7.28) Lore Baudrit (Olivia Carlsson, Nathalie Lidman), 0-2 (8.30) Johanna Olofsson (Michela Cava, Betty Jouanny), 0-3 (13.35) Michela Cava (Maja Grundström), 1-3 (18.07) Matilda Af Bjur, spel fyra mot fem, 1-4 (18.17) Kaitlyn Tougas (Olivia Carlsson), spel fem mot fyra

Andra perioden: 1-5 (14.35) Johanna Olofsson

Tredje perioden: 2-5 (3.36) Fanny Brolin, 3-5 (10.49) Cassandra Vilgrain (Ivana Bilic, Erika Grahm) spel fem mot fyra, 3-6 (11.56) Michela Cava (Kaitlyn Tougas, Daniela Pejsova), 3-7 (14.04) Lore Baudrit (Marion Allemoz)

Skott: 7-10, 8–10, 5-8. Totalt: 20-28.