Dubbelmöte mot Linköping - Carlssons förhoppning: "Stor chans"
Publicerad: 2018-10-06
Dam
Dubbelmöte med en match i Sandviken och en i Gavlerinken mot Linköping lördag-söndag. Magnus Carlsson ser fram emot utmaningen. -Vi börjar få tillbaka lite folk vilket är skönt för både spelarna och oss ledare, säger huvudtränaren.

Brynäs har startat SDHL med tre segrar och fyra förluster på sju matcher.

Det ger oss en sjundeplats i tabellen.

I helgen tar vi emot femman Linköping som startat med fyra segrar och fem förluster på nio matcher. Alltså två matcher fler spelade än Brynäs.

-Det ska bli en grymt rolig helg. Jag tror att vi har stor chans att ta sex poäng - det måste vi tro på, säger "Carla".

Backen Wilma Carlsson är tillbaka i spel efter skadeproblem under starten av säsongen.

Forwarden Andrea Cordoba är också uttagen i truppen efter sin knäskada.

Dessutom debuterar kanadensiska forwarden Kayla Gardner, hon går in i förstakedjan tillsammans med Erika Grahm och Cassandra Vilgrain.

-Vi börjar få tillbaka spelare och behöver inte gå så tunt på folk. Det är skönt för alla inblandade, spelare och ledare. Det har såklart blir lite frustrerande att vara så få. Vi har blivit trötta i matcherna och vet att vi kan få ut mer när vi är fler spelare.

Skadelistan innehåller fortsatt Jennifer Wakefield och Caroline Markström. Båda med hjärnskakningar - vilket betyder att en prognos för comeback är i princip omöjlig att uttala.

-Det är välkänt att den typen av skada är svår att spekulera kring. Det finns en hjärntrappa som ska avhandlas och innan det är klart går det inte att säga mer än rehabiliteringen fortsätter.

Den första av helgens två matcher spelas på Jernvallen i Sandviken. Nedsläpp 15.00 - biljetter köper du på plats i ishallen.

-Det ska bli kul att spela där. Komma ut lite i närområdet och visa upp Brynäs och SDHL. Jag hoppas att det kommer mycket flickspelare och är med på prova på dagen och även ser matchen, säger Magnus Carlsson.

Laguppställning följer under lördagen.

Kommunikationschef Kevin Johansson