Brynäs förlorade mot Modo på hemmais
Publicerad: 2018-03-03
Dam
Gästerna gjorde fyra mål och hemmalaget inget. Därmed var den tredje förlusten mot ett topplag i SDHL på fyra dagar ett faktum.

Målmässigt var Brynäs med bra i efter två perioder. Det var i det läget endast ett mål som skiljde laget åt. Men i den sista perioden klev Modo ifrån och hemmaförlusten skrevs till slut 4-0.

-Det var lite soppatorsk idag. Vi orkade inte mobilisera som vi hade tänkt. Men nu vi mött alla tre topplagen i serien sedan i onsdags och det sliter på, säger tränare Åke Lilljebjörn.

{!A}

Åke Lilljebjörn och Magnus Carlsson har vässat laget under hösten och vintern för att få en formtopp till slutspelet. Nu är det bara två matcher kvar att spela innan det sätter igång och Anna Borgqvist tycker trots de senaste matchernas förluster att det är något på gång.

-Vi mötte ett bra Modo och fick det tufft i den andra och tredje perioden. Vi har slitit mycket och orkade kanske inte riktigt idag. Men det känns ändå som att vi har något på gång. De här tuffa matcherna är det bra att vi har med oss när vi möter Leksand nästa vecka. Då kommer det inte att vara samma tempo, säger Anna.

{!B}

Olympiern Anna Borgqvist tror att serieavslutningen med två bortamatcher mot Leksand kan vara en bra ingång in i slutspelet.

-Jag tycker att vi inleder bra. Men sedan blir vi fast i egen zon under den andra perioden. Vi hade ett för kort passningsspel och i den sista perioden orkade vi inte stå emot, förklarar hon.

-Vi måste göra mål och sätta våra chanser. Det är det detta går ut på. Nu behöver vi få med oss positiva matcher in i slutspelet och lyfta mentalt, säger Åke Lilljebjörn.

Brynäs IF-Modo 0-4 (0-0,0-1,0-3)

Skottstatistik 20-29 (8-12,4-9,8-8)

Utvisningar BIF 2x2 min Modo 3x2 min