Publicerad: 2019-02-21
Förlust för Brynäs mot HV71 med 2-4.

Före nedsläpp skakade sportdirektören Andreas Dackell hand med Jesper Boqvist på isen - som förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF en säsong till.

Lagen började spela jämnt - men 8.17 tog HV ledningen med 1-0.

Bara sekunder senare drog HV på sig en utvisning och Brynäs fick ett kanonläge att kvittera - men ingen utdelning.

Istället var det HV som 16.31 utökade sin ledning till 2-0 via Isac Brännström.

Men med 12 sekunder kvar av perioden avlossade Marcus Ersson ett skott från blå som gick rakt in mellan benskydden på HV-målvakten Felix Sandström - och reducerade till 1-2 för Brynäs.

26 sekunder spelat av den andra perioden fick Brynäs ett powerplay. Då kvitterade de till 2-2 via Victor Söderström.

Men HV71 fick en straff cirka tre minuter senare och tog därmed ledningen med 3-2 via Oscar Sundh.

Brynäs första utvisning kom 16.59 in i andra perioden. Men med en tät box fick HV få avslut mot mål - och Brynäs kunde spela av det numerära underläget.

Hemmalaget hade flertalet giftiga lägen att kvittera men inför pausvila stod det ännu 2-3 på tavlan.

I den tredje perioden spelade lagen jämnt. Det var inte mycket lägen som skapades åt något håll.

Med mindre än tre minuter kvar av ordinarie speltid tog Brynäs en timeout.

Så nära som en stolpträff var Brynäs att kvittera - men HV rensade undan och sen slog Brynäs en icing och fick plocka in David Rautio igen.

Vid ytterligare ett försök att kvittera plockade vi målvakten - igen. Men då utökade HV till 4-2 och säkrade segern.

Brynäs–HV71 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (8.17) Joakim Andersson (Oscar Sundh, Mikko Lehtonen), 0-2 (16.31) Isac Brännström (David Gustafsson, Christoffer Törngren), 1-2 (19.48) Marcus Ersson (Robert Kousal, Adrian Elefalk)

Andra perioden: 2-2 (1.52) Victor Söderström (Rudolf Cerveny, Tomi Sallinen) spel fem mot fyra, 2-3 (5.18) Oscar Sundh, straff

Tredje perioden: 2-4 (19.43) Robin Figren (Anton Bengtsson) mål i öppen kasse

Skott: 5-10, 8-5, 5-7. Totalt: 18-22.

Publik: 4 291