Kraftigt spelövertag men ändå förlust för damlaget
Publicerad: 2017-12-10
Vi skapar fler chanser än vi gjort tidigare. Men det är målen som räknas

Brynäs avslutade höstsäsongen med en förlust. Hemmalaget vann med 5-2 i en match som Brynäs borde ha vunnit klart. Men vad hjälper det när man inte får in pucken. Inte ens Brynäsklack, liten men energisk, lyckades med sitt Kämpa Brynäs in med pucken hej hej! hjälpa laget att vinna i Göteborg.

Efter att hemmalaget tagit ledningen med 1-0, med ett högt placerat handledsskott, i mitten av den första perioden kom Brynäs ut och dominerade mittperioden. Och man gjorde det stort. Det var målchans efter målchans. Tjugoett skott mot mål utan en puck i nätmaskorna är nästan en bedrift i sig själv. Det var skott från blå, skott från kant, skott från slottet och från nära mål. Dessutom ett antal frilägen. Men det ville sig inte.

Retfullt nog så kontrade istället Göteborg in 2-0. Ett långt pass från egen zon fångades upp vid Brynäs blålinje och vips var det underläge med två mål. Och som om det inte räckte så lyckades hemmalaget fixa även 3-0. Det målet kom med dryga minuten kvar av mittperioden i spel fem mot fyra.

Uppförsbacken var ganska rejäl när den tredje perioden inleddes. Men Brynäs fortsatte att jobba på. Man vann många andrapuckar och fick tryck på Göteborg i deras zon. Efter 11.32 kom så ett mycket välförtjänt mål och det följdes av ytterligare ett exakt minuten senare. Bara ett mål kvar att plocka in och hemmalaget var hårt ansatt. Ett kvitteringsmål hängde i luften.

{!A}

Lina Bäcklin var mycket bra i matchen mot Göteborg. Hon gjorde också Brynäs andra mål. Bäcklin visar landslagsklass med sitt backspel och får mycket istid av Åke Lilljebjörn. "Man glömmer nästan att berömma henne för hon är alltid bra. Varje match är hon stabil och har en hög lägstanivå", säger Åke.

När det återstod två minuter att spela fick Göteborg ett av sina få anfall mot Brynäs som redde ut det och ställde om för anfallspel. Något sådant kom dock aldrig då en solklar tripping gav hemmalaget chansen att fortsätta spelet i Brynäs zon. Alldeles efter det kom 4-2. En chans till powerplay förvandlades till ett mål bakåt. Synd när sådant sker.

-Det såg lite underlig ut det där. Men samtidigt kan vi inte heller sluta spela för att vi tror att det blir en utvisning, säger Åke Lilljebjörn.

När sedan Brynäs tar en time-out och spelar med sex utespelare stänger Göteborgs matchen med sitt 5-2 mål.

Oavsett hur man ser på det så förlorar Brynäs matchen på för dåliga avslut. I alla andra moment på isen är man det klart bättre laget.

-Det är för svaga skott. Vi skjuter mitt på och har inte kylan heller när vi får lägen. Vi skapar fler chanser än vi gjort tidigare. Men det är målen som räknas. Spelmässigt är det bra. Vi vinner andrapuckar och de lyckas inte trycka fast oss i vår zon, säger Lilljebjörn.

{!B}

Åke Lilljebjörn kan trots allt känna en lättnad över att hela sviten med de elva raka bortamatcherna nu är avklarad. Nästa match spelas i Gavlerinken den tionde januari.

Göteborg HC-Brynäs IF 5-2 (1-0,2-0,2-2)

Skottstatistik 27-40 (8-8,10-21,9-11)

Utvisningar GHC 4x2 min BIF 3x2 min

Brynäs mål: 3-1 Erica Udén Johansson assist Andrea Cordoba/Fanny Brolin (51.32) 3-2 Lina Bäcklin assist Michele Nielsen/Betty Jouanny (52.32)