Skön seger hemma mot Örebro
Publicerad: 2022-02-17
SHL
Med 2-0 efter första perioden var det upplagt för en fin Brynäskväll i Monitor ERP Arena. Gästande Örebro lyckas få in en reducering men ett starkt Brynäsförsvar håller tätt efter det och tar oss hela vägen till tre poäng efter seger med 2-1.

Vi öppnar matchen piggt och likt de senaste SHL-omgångarna är vi spelförande i den första perioden. Det belönar sig med dubbla ledningsmål. Först stänker Dmytro Timashov upp pucken i nättaket i powerplay. Kort därefter är det Oscar Eklind som inte gör något misstag när han frispelas av Linus Ölund och kan lyfta in 2-0 för oss. En skön och värdig ledning.

Andra perioden präglas av oordning från båda lagen, det är en hel del slarv och båda lagen har svårt att etablera anfall. Gästerna från Örebro lyckas dock med en snabb spelvändning där Linus Öberg är sist på pucken till reducering 1-2. Brynäs spelar upp sig efter baklängesmålet och den andra perioden utvecklar sig till en jämn historia. Vi tar över mer och mer och har en riktigt stark offensiv period som ska resultera i mål. Vi radar upp avslut som tyvärr styrs ut.

När vi kliver ut till tredje perioden gör vi det i ledning och det är ledning vi vill behålla, bevaka men gärna utöka. Båda lagen skapar flertalet chanser, men vi får se starka försvar och två bra målvakter som håller nere siffrorna i matchen. Vi får ett bra läge med spel fem mot tre mot slutet av matchen men lyckas inte få till de riktiga klara chanserna som ger mål i numerärt överläge.

Trots ett visst tryck från Örebro under sista minuterna lyckas vi hålla undan och plcokar med oss tre viktiga poäng.

Brynäs – Örebro 2-0 (2-0, 0-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (08.04) Dmytro Timashov (Linus Ölund, Chay Genoway) spel fem mot fyra. 2-0 (15.06) Oscar Eklind (Adam Pettersson, Greg Scott).

Andra perioden: 2-1 (24.01) Linus Öberg (Christopher Mastomäki, Petr Zamorsky).