Sent tapp kostade Brynäs tre poäng när SDE vände och vann
Publicerad: 2019-11-22
Brynäs föll hemma mot SDE med 3-4 efter sudden.

I den första perioden dominerade Brynäs.

Men det var först i spel fem mot fyra som matchens första mål kom - via Lara Stalder.

En utökning till 2-0 kom efter 14.34 när Fanny Brolin öppnade målkontot för säsongen.

SDE reducerade till 1-2 sånär minuten senare.

Men Stalder utökade Brynäs ledning med 18 sekunder kvar av perioden - och inför första periodpaus stod det 3-1 på tavlan.

I den andra perioden reducerade SDE till 2-3 efter 3.29 minuter spelat.

Därefter kom hela fyra utvisningar, där tre av dom drabbade Brynäs.

Men med en tät box rensade de undan bra och resultatet var oförändrat vid periodslut.

I den tredje perioden så kvitterade SDE till 3-3 med mindre än minuten kvar av perioden - och förlängningsspel väntade.

Väl där avgjorde SDE och vann matchen.

Brynäs fick med sig en poäng.

Brynäs–SDE 3-4 (3–1, 0-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (09.00) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Denisa Krizova) spel fem mot fyra, 2-0 (14.34) Fanny Brolin (Georgina Farman), 2-1 (15.43) Julia Yetman, 3-1 (19.32) Lara Stalder (Emma Murén, Johanna Olofsson)

Andra perioden: 3-2 (3.29) Amy Budde (Kayleigh Hamers)

Tredje perioden: 3-3 (19.22) Julie Zwarthoed (Kayleigh Hamers, Leanne Ganney)

Fjärde perioden: 3-4 (4.17) Kayleigh Hamers (Savine Wielenga, Kelty Apperson)

Skott: 18–8, 9–13, 20-8, 2-3. Totalt: 49-32.