Brynäs föll på bortaplan mot Djurgården
Publicerad: 2019-01-19
Blytung förlust för Brynäs i det andra dubbelmötet mot Djurgården. Förlust med 0-3.

I den andra matchen av dubbelmötet mot Djurgården spelade lagen i ett fullsatt Hovet med 8 094 supportrar på läktarplatserna.

Brynäs kom ut i ett högt tempo och radade upp målchanser tidigt i matchen.

Bara minuten in fick Robert Kousal ett läge - och inte långt därefter spelade Emil Forslund fram till Daniel Mannberg. Men Adam Reideborn som var burväktare i Djurgården hann med att ta det avslutet.

Istället var det Djurgården som gjorde 1-0 med tre minuter kvar av perioden.

De sista 16 sekunderna drog Djurgården på sig två utvisningar på beloppet av 14 sekunders speltid.

Brynäs fick därmed börja den andra perioden i ett fem-mot-tre-läge. Ett kanonläge att kvittera men oturligt nog blev det ingen utdelning.

4.54 drabbades Brynäs av en utvisning. Djurgården utnyttjade det väl - och 5.23 utökade DIF sin ledning till 2-0.

9.58 utökade de ledningen ytterligare till 3-0 även där i spel fem-mot-fyra.

Utvisningarna blev minst sagt kostsamma för Gävlelaget.

Innan perioden var slut fick Djurgården en straff - men den räddade David Rautio.

Med 1 sekund kvar av perioden fick Brynäs ett powerplay. Vilket innebar att de fick inleda en ny period i ett numerärt överläge - igen.

Djurgården höll tätt i egen zon och vi hade svårt att komma nära inpå.

Trots en ökad skottstatistik i den tredje perioden lyckades Brynäs inte spräcka Reideborns nolla - och Djurgården vann med 3-0.

Djurgården-Brynäs 3-0 (1–0, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (17.02) Linus Hultström (Jacob Josefson)

Andra perioden: 2-0 (5.23) Emil Bemström (Linus Hultström, Jacob Josefson) spel fem mot fyra, 3-0 (9.58) Daniel Brodin (Dick Axelsson, Jakob Lilja) spel fem mot fyra