• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Onsdag Ons 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Idag 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec

Seger mot Modo

5 mars 2015 22:15

Det blev tre poäng i den sista betydelselösa matchen mot jumbon Modo. Oskar LIndblom var pigg och spelade fram till hemmalagets bägge mål. Brynäs vilade många spelare och gav därmed chansen till en drös juniorer att få känna på högsta ligan ordentligt.


Brynäs IF - Modo Hockey 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Period 1
0-1
13.16 Allbin Carlson (Victor Olofsson) EQ

Period 2
1-1
24.43 Daniel Brodin (Oskar Lindblom, Oscar Eklund) PP1
2-1 33.22 Adam Brodecki (Oskar Lindblom, Jacob Blomqvist) EQ

Period 3

Skott: 28-31

Utv. min: 6-4

Publik: 4648

Domare: Mikael Nord, Tobias Björk, Jimmy Dahmén, Fredrik Carlman

Matchreferat SHL:s femtiofemte och sista omgång var för många av lagen helt obetydlig om man ser till placeringar. Två av lagen som inte hade något att spela för möttes ikväll i Gavlerinken – Brynäs och Modo. Matchen i Gävle var den enda i omgången där båda lagen var helt färdigplacerade i tabellen. Sannerligen en drabbning med träningsmatchkaraktär fick de 4648 supportrarna på plats bevittna. Brynäs lät sin förstalina med Sweatt-Scott-Rödin vila och istället klev ett gäng juniorer fram. 17-åriga Linus Ölund gjorde det bra och oroade Linus Ullmark i Modokassen ett antal gånger. Hampus Eriksson gjorde SHL-debut och krigade för fullt. Men det var bortalaget som skulle göra första periodens enda mål. Albin Carlsson blev frispelad framför Bernhard Starkbaum och placerade in ledningspucken efter 13:14.

I den andra perioden bjöd Brynäs på en vändning när man gav hemmapubliken två mål att jubla åt. Med en stor del av laget bestående av juniorer var det inte konstigt att det även var de som levererade poäng. Kvitteringsmålet var dock ett undantag, för det gjordes nämligen av Daniel Brodin i powerplay. Assisten däremot kom från Oskar Lindbloms klubba efter han vänt bort sin försvarare i sarghörnet. 2-1 kom strax därpå och ännu en gång var det Lindblom som stod för assisten. Denna gång serverade han juniorkollegan Adam Brodecki som bokstavligen tryckte in pucken bakom Ullmark. Målet såg relativt misstänkt ut och domarna tvingades kontakta videodomaren för att till slut kunna godkänna målet. Trots två mål från Brynäsklubbor var det Bernhard Starkbaums vänsterhand som bjöd på periodens snyggaste. Kyle Flanagan fick ett gyllene läge att sätta 2-2 när han fri framför mål lurade ner Starkbaum på knä. Men plockhandsken fanns kvar. Om det var Flanagan som ställt in siktet rätt på plockhandsken eller om Starkbaum helt enkelt har en gyllene vänsterhand kan diskuteras fram och tillbaka – men räddningen var i vilket fall som helst högklassig.

Den tredje perioden blev ett ställningskrig där Modo jobbade för fullt för att få till en kvittering men Starkbaum gjorde tyvärr för Modos del en riktigt stabil insats. Målen uteblev i den tredje perioden och Brynäs tog sin femte seger mot Modo den här säsongen. På lördag väntar Färjestad på bortais i den första play in-matchen, och i Gavlerinken på måndag är det dags för match nummer två.

Av: Jesper Törnlund