Morgondagens Brynäsare går starkt i slutspelet
Publicerad: 2018-03-19
Jun
Brynäs U16, J18 och J20 har alla tagit sig till kvartsfinaler.

Det är verkligen ett bevis för att Brynäs har en bred och framgångsrik ungdomssatsning när U16, J18 och J20 alla tre är klara för kvartsfinaler.

-Vi mäter inga framgångar i medaljer utan vi mäter i att få så många bra matcher som möjligt under säsongen. Och det betyder ju att vi vill kunna spela så länge det går, säger föreningens utvecklingsansvarige Tomas Thelin.

Brynäs U16-lag kommer att inleda sitt kvartsfinalspel i Skutskär till helgen. De spelar i en grupp bestående av fyra lag. På fredagen inleder man mot Djurgården klockan 16.00 för att på lördagen 14.00 matcha mot Skellefteå. Sedan avslutar man mot Linköping på söndagen där nedsläpp är 11.00. Tre tuffa matcher att vänta.

{!A}

Tomas Thelin har en tät kontakt med tränarna för lagen. Här diskuterar han med U16-lagets Jonas Söderström.

-Väl i ett SM-slutspel så är det klart att vi spelar varje match för att vinna. Killarna vill ju inget hellre än att spela sådan här matcher. Så jag gläds verkligen med grabbarna att alla lagen nu har tagit det så här långt. Vi visar med det här att vi har en väldigt bred och fin verksamhet, säger Thelin.

Brynäs J18-lag fick gå en holmgång över tre åttondelsfinaler mot Färjestad för att ta sig vidare. Det behövdes övertidsspel i den tredje matchen för att få till ett avgörande.

{!B}

Brynäs J18-lag slutade fyra i en tät tabell över Allsvenskan södra och ska till helgen jaga en semifinalplats i SM-slutspelet.

Nu är man vidare till kvartsfinaler och de kommer att spelas mot Modo. Ett Modo som har fördel av hemmaplan om det går till tre matcher. Brynäs får börja hemma på torsdag med speltid 18.00. Den andra ronden spelas på bortais lördag 16.00. En eventuell tredje match går av stapeln på söndagen 12.30.

För Brynäs J20-lag är det Örebro HK som svarar för motståndet. Ett lag som Brynäs inte spelade mot under serien men väl ett par gånger på försäsongen. Då blev det två förluster. Men det var länge sedan nu och Mats Bäcklins lag får trots allt räknas som lite av favoriter till en semifinalplats. Speldagar mot Örebro är onsdag klockan 19.00 nere i Närke och sedan fredag 18.00 och lördag 10.00 i Gavlerinken.

{!C}

Brynäs J20-lag har vunnit både serien och J20 SuperElit Top 10 under säsongen. Bättre kan man inte göra det. Men nu är det slutspelet som gäller.

-Det var spännande och jämna matcher för J18 och J20 i helgen. Men vi visste att det skulle bli så. Det är så otroligt tuffa matcher och det spelar mindre roll vilket lag man möter. Sedan att vi kan avgöra matcherna på det sätt som sker växer killarna av.

-J18 fick vara med och spela övertid. Det gäller att kunna hantera sådant och att man går för segern och inte är rädd för att förlora. Det har spelarna i alla tre lagen visat att de gör. Det här är vinnarskallar som har ett väldigt bra ledarskap med sig. Något som gör att vi når framgångar med lagen, säger Tomas Thelin.

Sportreporter Peter Mansson