Bertilsson sköt Brynäs till andra raka segern
Publicerad: 2017-03-20
Det blev riktigt jämnt i Gavlerinken Arena när det var dags för kvartsfinal nummer två. Efter överkörningen i Saab Arena under den första kvalfinalsmatchen fanns höga förväntningar men också en nervositet som endast infinner sig under slutspel.

Det blev inget tidigt mål som i lördags men det bjöds på fin ishockey av två riktigt vassa lag. Man tog ut varandra och det var ett jämnt spel som gick fram och tillbaka över isen. Den första perioden blev mållös.

Man fick vänta till 2:21 i kvällens andra period innan målgörandet påbörjades. Det var Linus Ölund som stod för den första fullträffen – dock med lite hjälp av en lycklig studs mot en Linköpingsspelare. Ölund fanns bakom kassen och la upp pucken som studsade in bakom Högberg.

Linköping vaknade till liv snabbt efter 1-0 målet och innan den andra perioden var slut hade de tagit ett grepp om matchen och en ledning med 1-2 inför den tredje och sista.

Kvitteringen kom 3:28 in i tredje. Pudas fick till en fullträff, efter förarbete av Ponthus Westerholm och Lucas Carlsson, och två minuter senare fick Gävlepubliken jubla igen. Målskytt denna gång: Simon Bertilsson.

”Kevin (Clark) gör det bra och täcker till sig pucken och hittar mig som bara försöker träffa mål. Den gick in turligt nog”, säger Bertilsson.

5326 åskådare fick ikväll se Brynäs IF ta sin andra seger i slutspelet. Efter en fantastisk stämning denna kväll tvivlar vi inte på att det blir precis lika, om inte bättre, inramning nästa hemmamatch som äger rum på fredag (24/3). Biljetter till denna match köper ni här - http://bif.ebiljett.nu/

Men innan dess ska den tredje kvartsfinalen spelas borta i Saab Arena på onsdag (22/3). Kommer Brynäs kunna ta sin tredje seger? Det får vi allt se… #nu17tarvi14