Seger i första kvalmatchen
Publicerad: 2021-04-06
Grinigt, jämnt och underbart - tre ord som beskriver den första kvalmatchen som vi vann efter avgörande av Linus Ölund i förlängningen.

Det kunde synas direkt från nedsläpp att det ikväll var två påkopplade lag som drabbade samman.

Inledningsvis var det en väldigt jämn första period men efter två möjligheter i numerärt överläge tog gästerna över matchen och skapade flest målchanser. Trots spel i numerärt underläge var det dock vi som fick den bästa målchansen när Scott kom fri men Gunnarsson nekade centern ett 1-0 mål och den första perioden slutade 0-0.

I den andra perioden inledde vi piggt och fick under de inledande minuterna chans efter chans i numerärt överläge.

Under det första powerplayspelet så trodde nog de flesta att vi också hade tagit ledningen med 1-0 men domaren hade i samma sekvens blåst för touch på en av gästernas spelare då det var avvaktande utvisning. Inget mål där och heller inget mål i de efterföljande powerplayspelen.

När vi precis hade spelat halva matchen skulle äntligen det välförtjänta 1-0 målet komma. Björk tog in pucken i zon, Scott vann duellen framför mål och Molin kunde raka in pucken från slottet.

Efter vårt ledningsmål tog gästerna över matchen något igen och hade ett flertal bra målchanser men Ersson spikade igen gång på gång i målet.

Med fyra minuter kvar av perioden var vi ytterst nära att utöka vår ledning när målskytten Molin på egen hand ordnade en bra målchans men stolpen var i vägen för ytterligare ett mål.

Med minuten kvar av perioden var sedan gästerna nära att kvittera när Siikonen kom fri men Ersson tog även de skottet och vår 1-0 ledning stod sig perioden ut.

Fem minuter in i den tredje perioden fick HV71 chansen att spela powerplay för fjärde gången under kvällen och då kom också kvitteringsmålet till 1-1 genom Arttu Ilomäki.

Resterande delen av perioden turades lagen om att byta målchanser med varandra men respektive målvakt spikade igen vilket gjorde att 1-1 stod sig perioden ut. Ett resultat som krävde förlängning för att avgöra vilka som skulle vinna den första matchen.

I förlängningsspelet var det fortsatt jämnt och det såg ut att krävas en femte period men med 46 sekunder kvar att spela kom avgörandet efter en lång videogranskning.

Målet kom till genom att Emil Molin från den högra tekningscirkeln avlossade ett skott som Gunnarsson inte lyckades hålla och hetast på returen var Gävlesonen Linus Ölund som kunde kriga in 2-1 och matchen var vunnen.

Vi tar en stund och njuter av kvällens seger för att sedan ladda om inför match två som spelas i Jönköping på fredag.

Brynäs IF - HV71 2-1 efter förlängning

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (29.47) Emil Molin (Greg Scott, Marcus Björk).

Tredje perioden: 1-1 (45.39) Arttu Ilomäki (Linus Fröberg, Alexander Bergström) spel fem mot fyra.

Förlängning: 2-1 (79.14) Linus Ölund (Emil Molin, Daniel Mannberg).

Skott: 37-31