Brynäs kunde inte resa sig efter Växjös drömöppning
Publicerad: 2018-03-26
60 SHL-matcher. Där får vi sätta punkt för säsongen 17/18. Växjö stoppade Brynäs i den femte kvartsfinalen.

Rena drömöppningen för Växjö tvingade Tommy Sjödin till en time-out redan efter knappt fyra minuter. Anledningen? 2-0 till Växjö mot ett Brynäs som i matchupptakten spelade fast sig i egen zon.

-Man kan ju inte börja mycket sämre, sade Elias Fälth. Och det var en klockren analys. Men fler mål för hemmalaget blev det inte under den första perioden. Brynäs klarade spelet bättre efter Sjödins time, men det var fortfarande svårt att få till några egna anfall. Första skottet mot Växjös mål kom efter en kvart.

Därefter skapades tre halvchanser varav den sista där Juuso Ikonen och Aaron Palushaj gick till ett 2-1 anfall var den vassaste. Men passningen från Juuso till Aaron blev för svår. Kanske hade ett eget avslut varit bättre. Växjö fick lite mer problem att skapa något riktig vasst med undantag för trycket man fick till under den sista minuten.

Tekningarna ville inte fungera riktigt så långt. Växjö vann dem med 15-4 och där fanns en pusselbit till att hemmalaget dominerade.

{!B}

Jörgen Sundqvists uttryck visar på en härlig stridsmoral. Det gick igen hos laget denna kväll trots förlusten.

Mittenperioden blev mycket bättre för Brynäs del. Visserligen dominerade Växjö spelet men Brynäs började skapa allt fler lägen. Alexander Bjurström hade en puck i ribban redan efter ett par minuter och sedan var det Jesper Jensen och Christopher Liljewall som stack emellan med målchanser innan Bjurström åter kom med ytterligare en.

Att Brynäs klivit fram lite mer syntes också i skottstatistiken. Den vann Brynäs med 11-6 och man vann även lite fler tekningar. Inga mål dock och med tjugo minuter kvar var det fortfarande underläge med två mål. Det där så viktiga reduceringsmålet var tvunget att komma för att ruska om hemmalaget.

{!A}

Jacob Blomqvist var förstås besviken men varken han eller någon annan Brynäsare behöver resa hem med svansen mellan benen. Det har varit krig i varje match mot Växjö. Men den här kvartsfinalserien var smålänningarna för bra.

Brynäs startade upp perioden bra och visade att man inte alls hade någon tanke på att ge upp matchen. Men det var svårt att krångla sig ur det järngrepp som de två snabba målen i matchens inledning hade gett Växjö.

Det fanns flera bra lägen till ett Brynäs mål. Framför allt för Linus Ölund i ett powerplayspel, men så kunde Växjö mitt i perioden öka på till 3-0. Där blev uppförsbacken rejäl.

Under periodens sista del fortsatte Brynäs att jaga mål. Och det fanns förstås ingen anledning att göra något annat. Men att ge Växjö ett handikapp på två mål gick inte att reparera.

Vi får önska Växjö lycka till i semifinalspelet och återkomma med en analys av Brynäs säsong längre fram.

Växjö Lakers-Brynäs IF 3-0 (2-0,0-0,1-0)

Skottstatistik 28-20 (12-2,6-11,10-7)

Utvisningar VLH 2x2 min BIF 2x2 min