• Huvudsponsorer

Sista Snacket

19 december 2017 14:00
Herr

Kommentarer, video och bekräftad laguppställning inför kvällens match mot Skellefteå.


-De är bra i fem mot fyra så vi ska försöka att inte dra på oss så många utvisningar. Sist avgjorde vi ju när de spelade powerplay men förmodligen kommer det inte att hända igen. Vi ska fortsätta att spela enkelt. Våga vara ödmjuka och inte sväva iväg. När man tror att man spelar kreativt har man mindre lägen framåt som två mot ettor och så och fler emot. Vårt boxplay har varit utmärkt. Vi har backar som verkligen kan spela boxplay. Kan vi göra fler mål i powerplay än vi släpper in i boxplay är det viktigt, säger Johan Alcén inför kvällens match.

-Vår träning såg jättebra ut på måndagen. Hitta tillbaka från där vi slutade före uppehållet är vad som gäller, säger Tommy Sjödin.

Så här såg det ut på tavlan i omklädningsrummet innan laget reste till Skellefteå.

Översätter vi siffrorna till namn får vi följande laguppställning:

Första femman: Drew Miller/Jesper Jensen/Kevin Clark - Simon Bertilsson/Ryan Gunderson

Andra femman: Juuso Ikonen/Linus Ölund/Aaron Palushaj - Lukas Kilström/Elias Fälth

Tredje femman: Johan Alcén/Jacob Blomqvist/Daniel Mannberg - Lucas Carlsson/Henrik Larsson

Fjärde kedjan: Samuel Asklöf/Jonathan Granström/Marcus Westfält

Trettonde forward och sjunde back: Alexander Bjurström och Marcus Ersson

Som vanligt släpper man inte vem som vaktar målet föränn närmare match men det blir David Rautio eller Linus Fernström.

Lucas Carlsson avgjorde den senaste matchen borta mot Skellefteå med sitt 2-1 mål. Ett mål som kom i spel fyra mot fem.

-Jag har för mig att de fick skottläge i vår zon och att jag täckte det skottet. Sedan gick pucken ut till Mannberg och vi båda sätter fart framåt och kontrar. Han skjuter och så studsar pucken fram till mig och jag gör mål, minns Lucas kring det målet.

Lucas Carlsson lyfter in pucken och vinner matchen mot Skellefteå. Daniel Mannberg svarade för en viktig insats före målet när han snabbt skrinnade från egen zon och in i anfallszon och skapade chansen för Lucas.

-Det är skönt att uppehållet är över. En vanlig arbetsdag är den bästa dagen tycker jag. Vi vet att de är bra men vi vann där senast och kan göra det igen. Starten av matchen blir viktig för oss. Vi ska fortsätta att göra det vi gjort på sistone. Inte ta ett steg tillbaka utan fortsätta framåt och vara noga med att hålla strukturen i vårt spel. De känns som att vi spelar bättre mot bra lag. Nu har vi Växjö borta också på torsdag och det känns som att vi spelat på bortais och rest en hel del den senaste tiden. Men det kan också bero på att vi spelat CHL. Det var en lång resa där fram och åter till Tjeckien. Det kändes som en tredagarsexpedition. Vi bytte flyg på flera ställen och för mig känns sådant lite jobbigt. Det tar ut sin rätt förr eller senare, säger Ryan Gunderson.

-Det ska bli kul att spela match igen. Det är sextio minuters hårt jobb som ska göras. Vi ska inte ändra på så mycket nu när vi gjort det så bra, säger Samuel Asklöf och Marcus Ersson tillsammans.