"Vi räknar med att kriga för varje millimeter på isen"
Publicerad: 2017-02-24
Herr
#64 Jonathan "Pudding" Pudas om morgondagens bortamatch mot Växjö

Det är dagen efter 4-1 segern mot Rögle, solen skiner och lyser upp Gavlerinken i sin finaste vinterkostym. För spelarna i herrlaget finns ingen tid till vila för imorgon bär det av till Småland och match mot formstarka serieledarna Växjö. Vi tog ett snack med spelskicklige backen #64 Jonathan Pudas och bad honom ge sin syn på gårdagens match och kommande motstånd.

-Det blev en lite märklig match igår med lite diskutabla domslut osv. men vi redde ut det på ett bra sätt och tog alla tre poäng. Det var inte vår bästa match samtidigt som Lindbäck gjorde en riktigt bra match och höll Rögle kvar. Vi var inte lika kliniska i avsluten som vi var mot Örebro så vi behöver komma upp i effektiviteten när vi möter Växjö imorgon säger Jonathan Pudas.

Morgondagens möte är mellan två formstarka lag. Växjö förlorade visserligen mot Malmö igår efter straffar men hade innan dess en svit på sex raka vinster och poäng i sjutton av arton matcher i rad. Segern igår var Brynäs sjunde i rad. I inbördes möten tidigare under säsongen har Brynäs vunnit två matcher och Växjö en så det finns alla förutsättningar för en jämn match.

-Det kommer bli en tuffare match än igår, Växjö är ett bra lag och spela på bortaplan mot dem kommer bli en utmaning för alla lagdelar. Alla kommer behöva ge hundra procent för att vi ska vinna imorgon. Vi har spelat bra på bortaplan under säsongen men vi räknar med att kriga för varje millimeter på isen imorgon. Att ha en bra trygghet på bortaplan kommer bli viktigt i ett framtida slutspel berättar ”Pudding”.

Februari månad har onekligen varit bättre resultatmässigt för Brynäs IF än januari då laget hamnade i en liten formsvacka. Laget gör nu väldigt mycket mål där många spelare i laget hamnar i poängprotokollet. Jonathan Pudas förklarar lagets senaste framgångar.

-Vi försöker spela samma spel på hemmaplan och bortaplan, även när det gick lite tungt förra månaden så fortsatte vi tro på oss själva. Nu börjar pucken studsa vår väg och det är bra för självförtroendet att det hårda jobbet ger utdelning, man kan slappna av på ett helt annat sätt och det syns även i poängprotokollet skrattar Pudas som t.ex. i matchen mot Örebro i tisdags noterades för tre assists.

-Jag vill även tacka fansen för att de krigat på och stöttat när det gick lite tyngre för oss. Det kommer bli viktigt inför ett slutspel så fortsätt stötta så ska vi göra vad vi kan och kriga för att spela hockey ett par månader till avslutar Pudas.

Skribent Johan Larsson