• Huvudsponsorer

Brynäs IF skriver kontrakt med landslagsspelare

4 maj 2018 14:00
Dam

Idag presenteras att Brynäs IF skriver kontrakt med spelaren Andrine Furulund för spel i Brynäs IF och SDHL kommande säsong 2018/2019.


Idag presenteras att Brynäs IF skriver kontrakt med spelaren Andrine Furulund för spel i Brynäs IF SDHL kommande säsong 2018/2019.

-Andrine är ett spännande nyförvärv. En Norsk landslagsspelare i en utvecklingsbar ålder (19år) hon har dessutom rätt karaktär som vill träna och utvecklas som ishockeyspelare. Hon är en stor och stark högerskytt som kommer passa bra in i vårt lagbygge, säger Åke Lilljebjörn, dam-ansvarig Brynäs IF.

Andrine Furulund är född 1998 i Norge och kommer närmast från spel i SDHL med klubben Göteborgs HC. Furulund väger 65 kg och är 175 cm lång.

-Jag har tidigare spelat i med U20 i Hasle/Løren och där pratade min tränare Harald Lone väldigt gott om Brynäs IF. Efter att ha spelat en säsong med Göteborgs HC i SDHL så kände jag att jag gärna ville testa att spela med en annan klubb i ligan där jag har bättre utvecklingsmöjligheter. Som spelare är jag tekniskt skicklig med bra spelöverblick och ett bra skott. Jag ser verkligen fram mot att flytta till Gävle i slutet av sommaren och börja jobba tillsammans med laget, berättar Andrine Furulund.

Andrine Furulund ansluter till truppen under sensommaren.