Juniorkollen: Tio av 15 möjliga poäng till våra juniorer
Publicerad: 2019-09-23
Junior
Fem matcher betade våra tre juniorlag av under veckan som gick. J20 och J18 spelade två vardera och U16 spelade en, vilka genererade totalt tio av femton möjliga poäng till lagen.

J20: Säsongen fortsatte med ytterligare två bortamatcher och under helgen som gick var det Stockholm som agerade spelort för de äldsta juniorerna.

Lördagens möte med Djurgården slutade i förlust med 5–0 på Hovet, men på söndagen gick det desto bättre. På Ulriksdals IP i Solna tog man kommandot snabbt mot AIK och det blev till slut 4–1 efter bland annat två mål från backplats.

J18: Två lag från Dalarna stod som motståndare denna vecka och den första matchen spelades på torsdagskvällen när Borlänge kom på besök. Den matchen blev inte spännande särskilt länge för efter att gästerna tagit ledningen vände J18 upp och ner på ställningen och när det var färdigspelat hade man gjort hela elva mål framåt. Då gjorde det mindre att man släppte in fyra bakåt för de tre poängen var säkrade redan efter två perioder.

På söndagen blev det sedan rivalmöte mot Leksand i Tegera Arena och det var jämnt ända in i slutet mellan de två lagen. 4–4 efter full tid betydde sudden death och där kunde Leksand avgöra efter lite drygt tre minuters spel, vilket gav J18 en poäng i den matchen.

U16: Dalalag var ett populärt tema för föreningen denna vecka och den enda matchen för U16 spelades hemma mot Mora på lördagen. Efter 14–2 i skott i den första perioden stod det skrala 1–0, även om fler lägen kanske borde ha suttit mot en målvakt som svarade för ett par svettiga räddningar.

Laget klev dock ut mycket vassare i period nummer två och där byggde man grunden som gjorde att man kunde ta hem matchen med hela 9–3.

Fullständiga matchrapporter finns på brynasjuniorer.blogg.se.