Birgersson med första målet för säsongen "Var bara blunda och skjuta"
Publicerad: 2022-02-01
SHL
Andra perioden hemma mot Skellefteå bjöd på islossning. Efter en mållös första period såg vi plötsligt 3-1 på resultattavlan efter bara fem minuters spel. En av målskyttarna var Oscar Birgersson som hittade nätet för första gången den här SHL-säsongen.

– Vi ligger på och pressar. Känner att vi har bra fart och jag får en träff på klubban på motståndaren. Kvicken (Oskar Kvist) får tag i den och ger tillbaka till mig. Sen var det bara att blunda och skjuta, beskriver Oscar Birgersson själv målet.

Fjärdekedjan bestod för dagen av tre gånger Oscar. På förhand hade redaktionen tankar på att det kanske kunde hända något filmiskt så att The Oscars hade fått sig en spinn. Och visst fick vi lite ändå. Med en hög forecheck klev Birgersson och Kvist fram och slet åt sig pucken vid offensiv blå. Därifrån kom sedan Birgersson i ett öppet läge och kunda placera in pucken.

– Vi är tre skridskostarka spelare som försöker ligga på. En tung forechecklina som jobbar hårt. Vi är inte den starkaste spellinan men vi jobbar hårt för varandra, säger Birgersson.

Första målet för säsongen och det femte totalt sett över de tre SHL-säsonger som Birgersson nu varit en del av. Toppnoteringen är tre mål från säsongen 2020-2021, en notering som han hoppas kunna passera nu när målskyttet lossnat.

– Tagit lite längre tid att få in pucken men jag strävar alltid efter att slå det jag gjort säsongen innan. Jag siktar på att peta in någon eller några till, säger Birgersson.

För SHL-truppen väntar nu ett nytt uppehåll, först onsdag 9 februari väntar Djurgården på bortais. En träningsvecka innan det ska göra laget redo för vad som kommer sen.

– Vi ska träna så bra som möjligt. Glömma vad som hänt och blicka framåt. Det kommer ett tajt spelschema så det gäller att vara redo för det. Får vi en bra träningsvecka så är vi på det igen, säger Birgersson.

Brynäs IF