Molins sena kvittering hjälpte inte — förlust mot Djurgården
Publicerad: 2020-02-25
Vi kvitterade två gånger om men orkade inte en tredje. Tisdagens möte med Djurgården slutade i förlust, med 2-3.

Djurgården fick en pangstart när de gjorde mål efter tre minuter utan att för den skull ha haft spelövertaget. Etablerade sig dock därefter i offensiv zon när vi hamnade i numerärt underläge efter att Nicklas Danielsson åkt ut för hakning.

Men Danielssons utvisning skulle vända till något positivt för Brynäs.

För direkt när 35-åringen kom från utvisningsbåset fick han tag i pucken och kom helt fri mot Niklas Svedberg i Djurgårdskassen. Gjorde heller inget misstag utan kvitterade till 1-1. Med det har han gjort mål två matcher i rad.

Likaläget stod sig tills åtta minuter återstod av perioden då hemmalaget återigen tog ledningen, och efter första perioden stod det 1-2.

— Vi har spelat okej men inte mer än så, sa Ove Molin till CMore i den första periodpausen.

Den andra perioden fortsatte i samma anda som den första. Bra spel från båda lag men där Djurgården var det lag som höll i taktpinnen något mer. Däremot var det Brynäs som skapade vassast möjligheter, som när Greg Scott skapade sig ett friläge med en dragning eller när Linus Ölund nådde fram med en lång passning till Daniel Mannberg som så när fick öppen gata.

Och när väl Djurgården fick ett läge – som när Dick Axelsson kom igenom med sex minuter kvar av perioden – ja, då stod Samuel Ersson i vägen.

För som målvaktstränare Robin Danielsson sa till CMore i andra periodpaus:

— Samuel Ersson går ut varje match och ger oss chansen att vinna.

Inget av lagen lyckades få in pucken och resultatet inför tredje perioden var fortsatt 1-2.

Inte heller i den tredje perioden lyckades lagen få in pucken. Förrän Brynäs fick ett powerplay med sju minuter kvar. Och då var det självklart powerplay-kungen Emil Molin som höll sig framme och kvitterade matchen till 2-2.

Men lyckan blev kortvarig. För inte ens 30 sekunder senare gjorde Djurgården mål igen, vilket betydde 3-2 till hemmalaget. Och trots att vi tog ut målvakten så blev det också slutresultatet.

Nästa SHL-match är på torsdag, hemma mot Skellefteå. Klicka här för att säkra dina biljetter dit!

Dessförinnan är det slutspelshockey i Monitor ERP Arena när Luleå kommer på besök och spelar semifinal i SDHL på onsdag. Då behöver vi ditt stöd på läktaren! Nedsläpp 19.00.

Djurgården - Brynäs 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)

Första perioden: 1–0 (3.05) Sebastian Strandberg (Marcus Högström, Dick Axelsson), 1–1 (5.06) Nicklas Danielsson (Jonathan Sigalet), 2–1 (12.15) Marcus Högström (Patrik Berglund, Jacob Josefson).

Andra perioden: –.

Tredje perioden: 2–2 (15.06) Emil Molin (Anton Rödin, Greg Scott) spel fem mot fyra, 3–2 (15.27) Niclas Bergfors (Sebastian Strandberg, Marcus Högström).

Skott: 32–27 (9–11, 12–6, 11–10).

Utvisningar, Djurgården: 3x2, Brynäs: 5x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Mikael Nord.

Publik: 7 537, Hovet.