Brynäs knep två poäng efter straffseger mot HV71
Publicerad: 2020-02-11
Brynäs vann hemma mot HV71 med 4-3 efter straffar.

I den första perioden var det Brynäs som låg på och hade mest puck.

Men det dröjde hela femton minuter innan utdelningen kom.

För med mindre än fem minuter kvar av perioden grävde Emil Molin in en retur och gav Brynäs ledningen med 1-0 - ett resultat som höll sig perioden ut.

I den andra perioden kvitterade HV till 1-1 efter 3.18 spelat - och när Brynäs 10.45 drabbades av en utvisning så tog HV ledningen med 2-1.

15.59 var det istället Brynäs tur att spela fem mot fyra - men dessvärre ingen utdelning där.

Inför andra periodpaus hade HV fortsatt ledningen med 2-1.

I den tredje perioden utökade HV sin ledning till 3-1 efter 8.47 spelat.

Men 11.16 reducerade Brynäs till 2-3 via Jonathan Sigalet.

Med tre minuter kvar av perioden så kvitterade Brynäs till 3-3 via Tomi Sallinen. Han assisterades av nyförvärvet Marcus Björk, som därmed gjorde sin första poäng i Brynäströjan, samt Nicklas Danielsson.

Matchen togs till förlängning - och hetast var Brynäs. Men chanserna ville inte sitta och matchen skulle avgöras på straffar.

Brynäs burväktare Samuel Ersson räddade samtliga straffar, medans vår lagkapten Anton Rödin satte den avgörande straffen - och Brynäs vann matchen med 4-3.

Brynäs–HV71 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (15.08) Emil Molin (Jonathan Sigalet, Tomi Sallinen)

Andra perioden: 1-1 (3.18) Linus Sandin (Lias Andersson, Anthony Camara), 1-2 (11.38) Johannes Kinnvall (Alexander Bergström, Linus Sandin) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 1-3 (8.47) Alexander Bergström (Johannes Kinnvall, Eric Martinsson), 2-3 (11.16) Jonathan Sigalet (Jacob Blomqvist, Johan Alcén), 3-3 (17.00) Tomi Sallinen (Marcus Björk, Nicklas Danielsson)