Brynäs J20 har rivstartat försäsongen: "Att utveckla spelare är prio ett"
Publicerad: 2018-08-17
Junior
Brynäs J 20 är i full gång med försäsongen och redan efter tre ispass kom den första träningsmatchen. Totalt har laget redan hunnit med tre träningsmatcher av åtta planerade. -Prestationen vi sett hittills på isen är bra i långa stunder vilket ser lovande ut, säger Brynästränaren Mats Bäcklin.

Brynäs J20 inledde försäsongen med en hemmamatch mot Helsingfors där man lyckades vända ett underläge med 0–2 till en seger med 4–3.

Vidare besegrade man Timrå med 2–0 och sedan vann man borta mot Örebro med 1–0 efter förlängning.

-Det blev pang på direkt. Prestationen vi sett hittills på isen är bra i långa stunder vilket ser lovande ut. Sedan finns det alltid brister så här tidigt på säsongen.

Vart ligger ert största fokus på just nu?

-Vi håller just nu på att nöta grunder i vårt spel som vi vill spela. Men efter förutsättningarna med bara en och en halv vecka på is är känslan god. Som det ser ut nu kan vi nog få till det mesta i vårt spel innan serien börjar vilket känns väldigt positivt.

Hur har träningsupplägget sett ut under sommaren?

-Vi startade redan i slutet av april med våra barmarksträningar. Det är Magnus Ågren och Rikard Brelin som sköter upplägget då. Det har fungerat riktigt bra och killarna har krigat hårt hela sommaren.

Hur ser den sportsliga målsättningen ut kommande säsong?

-Man har alltid en grundmålsättning att gå till topp-10. Nu för tiden är det egentligen ingen stor skillnad på topp-10 och fortsättningsserien. Men vi kom etta förra säsongen och det vore förstås roligt om vi gjorde det igen.

Brynäs juniorverksamhet handlar i första hand om att skola unga hockeytalanger till att bli så bra hockeyspelare som möjligt.

-Grundidén är att vi ska ta fram bra spelare till vårt A-lag. Den individuella utvecklingen hos spelarna är prio ett. Det kommer före det sportsliga resultatet. Det är inte alltid folk tänker på det.

Brynäs J20 fortsätter sin fartfyllda inledning under försäsongen. Redan nu på onsdag den 22 augusti möter laget AIK i Gavlerinken klockan 18:00.

Kommunikatör Viktor Alner