Emelie Cordoba efter fyra raka: "Vi behövde de här poängen"
Publicerad: 2018-12-08
Jennifer Wakefield blev stor hjälte när hon avgjorde med sitt 3—2-mål med mindre än två minuter kvar. Men det var en riktig laginsats som ledde till segern för Brynäs. — Vi spelade som ett lag hela matchen, säger målskytten Emelie Cordoba.

Ny match — ny seger.

Brynäs går som tåget just nu. Under lördagen plockade man sin fjärde raka seger och skapade med det en betryggande lucka mot lagen bakom sig i tabellen när man nu går på julledighet.

— Det var väldigt viktigt för att dra ifrån lagen under oss, säger Emelie Cordoba.

Cordoba kvitterade med sitt 2—2-mål i den andra perioden. Forwardens andra mål den här säsongen.

— Men det var väl mycket Cass (Cassandra Vilgrains) förtjänst tycker jag. Hon bröt sig loss och la in pucken till mig framför mål, så jag kunde skjuta in den lite enkelt bara, säger Cordoba.

Se hela intervjun med Emelie Cordoba i spelaren!

Brynäs–SDE 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (3.23) Leanne Ganney (Julie Zwarthoed), 1-1 (5.25) Jennifer Wakefield (Erika Grahm), 1-2 (8.42) Leanne Ganney (Emma Forsgren)

Andra perioden: 2-2 (4.49) Emelie Cordoba (Cassandra Vilgrain, Georgina Farman)

Tredje perioden: 3-2 (18.07) Jennifer Wakefield (Sarah Forster)

Skott: 15-9, 6-3, 9-2. Totalt: 30-14.