• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Söndag Sön 2 December Dec
Onsdag Ons 5 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Tisdag Tis 15 Januari Jan
Fredag Fre 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan

Madeleine Östling och Nanna Jansson nya tränare för Brynäs damlag

13 mars 2015 11:41

Nu är det klart med nya tränare till Brynäs damlag inför nästa säsong. Henrik Orevik som varit tränare i tre år väljer att avsluta sitt uppdrag efter den här säsongen. Den nya tränaren heter Madeleine Östling och ny assisterande tränare blir Nanna Jansson.


Nu är det klart med nya tränare till Brynäs damlag inför nästa säsong. Henrik Orevik som varit huvudtränare för Brynäs damlag i tre år väljer nu att sluta sitt uppdrag. Ny huvudtränare blir Madeleine Östling som varit assisterande tränare tillsammans med Henrik i två år. Vid hennes sida kommer Nanna Jansson in som ny assisterande tränare. Både Madeleine Östling och Nanna Jansson har kontrakterats för ett år.

– Jag känner mig väldigt nöjd med den här lösningen, säger Tomas Thelin, utvecklingsansvarig i Brynäs IF. Det känns extra kittlande att för första gången i Brynäs IF:s historia knyta upp två tjejer som tränare för damlaget. De här tjejerna besitter var och en stor kompetens och kompletterar varandra fantastiskt bra. Vi säkerställer nu ett riktigt bra ledarskap för vårt damlag.

Madeleine Östling, född 1990, har tidigare varit aktiv som spelare med nio säsonger i Brynäs damlag, från 00/01 till säsongen 08/09. Efter det lämnade hon Brynäs IF och fortsatte till Modo Hockey i två säsonger. Madeleine avslutade sedan sin spelarkarriär med säsongen 12/13 i Sandvikens IK. Under sin aktiva spelarkarriär representerade hon även U18-landslaget. Säsongen 13/14 blev hon assisterande tränare i Brynäs damlag där hon nu varit i två år.

– Det känns otroligt roligt att få fortsatt förtroende från föreningen och från laget, säger Madeleine Östling. Jag har varit i Brynäs IF i två år, och jag känner mig redo att ta nästa steg i min tränarkarriär. Det ska dessutom bli otroligt roligt att samarbete med Nanna som är mycket erfaren och meriterad från damishockeyn.

– Madeleine har under de två år jag lärt känna henne visat att hon har en otroligt stor potential i sig, säger Tomas Thelin. Hon har en stor kompetens som hon tar med sig in i det här, och hon kommer att kunna utveckla vårt damlag ytterligare ett steg.

Nanna Jansson, född 1983, har även hon en lång spelarkarriär bakom sig. Under tio säsonger, 1996-2006, spelade hon med Brynäs IF innan hon lämnade föreningen för spel i AIK säsongen 06/07. Där tog hon också sitt första SM-guld. Säsongen efter spelade hon med Segeltorps IF och blev åter igen svensk mästare. Hon avslutade sin spelarkarriär med en säsong i Sandvikens IK, 09/10. Nanna Jansson har gjort 150 matcher med Damkronorna, och varit med och tagit bland annat både OS-silver och OS-brons med landslaget. Efter att hon slutade som spelare har hon haft olika tränaruppdrag på ungdoms och juniornivå, och just nu är hon instruktör åt Svenska Ishockeyförbundet där hon arbetar med utveckling av svensk damhockey på deras camper.

– Det känns så klart otroligt roligt och inspirerande att få den här möjligheten, säger Nanna Jansson. Jag blev otroligt stolt när jag fick frågan. Det känns också väldigt kul att få jobba tillsammans med Madeleine eftersom hon och jag tänker lika när det gäller ishockey och det ger bra förutsättningar för att få till något bra. Jag är både stolt och glad över att få träna Brynäs damlag nästa säsong.

– Nanna kommer in med glöd och engagemang, och med en lång erfarenhet av spel på den högsta nivån och med både två SM-guld och ett OS-silver bland sina meriter, säger Tomas Thelin. Det känns extra roligt att jag haft henne som elev på Brynäs hockeygymnasium, jag känner henne bra och jag kan hennes karaktär.

Brynäs damlag slutade i år på en femte plats i Riksserien. Laget gick därmed vidare till slutspel och kvartsfinal mot Leksands IF. En kvartsfinal som Leksand vann med 2-1 i matcher och Brynäs säsong tog slut.

– Vi har haft två tyngre år efter den generationsväxling vi gjort i laget, säger Madeleine Östling. Men, vi har byggt upp något nytt under dessa år, så nu har vi en bra grund att stå på, och det känns riktigt bra inför nästa säsong.