Tre poäng och publikfest när Karhunen höll nollan
Publicerad: 2018-11-17
Herr
Med 7 724 fans på läkarplatserna höll Tomi Karhunen nollan när Brynäs vann över Djurgården med 2-0.

I den första perioden inledde Brynäs starkt spelmässigt inför hemmafansen.

Större delar av perioden var inte särskilt händelserik då båda lagen var mycket jämna.

Men 16.42 drog Djurgården på sig en utvisning med för många spelare på isen.

Dessvärre ingen utdelning för Brynäs under det numerära överläget.

Med endast 27 sekunder kvar av perioden drabbades Brynäs av en utvisning. Och när slutsignalen löd så var matchen ännu mållös.

I den andra perioden fick Brynäs fortsätta på sitt numerära underläge.

Djurgården satte hög press men Brynäs lyckades tillslut städa av det.

Gävlelaget var ett ribbskott från att ta ledningen. Men den andra perioden blev mållös även den och lagen gick till periodvila med 0-0 på tavlan.

Sex minuter spelade av den tredje perioden tog Brynäs ledningen med 1-0 via Jesper Jensen.

Matchen hade hittills varit mycket jämn mellan lagen och det var spända fans på läktarplatserna som hejade fram sitt Brynäs.

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid plockade DIF målvakten.

Brynäs tog kort därefter en timeout och elva sekunder senare utökade Brynäs ledningen till 2-0 via Johan Alcén i öppen kasse.

Alcén stängde matchen och säkrade tre poäng åt Brynäs som stod som segrade ur denna duell.

MATCHFAKTA

Brynäs–Djurgården 2-0 (0–0, 0-0, 2-0)

Första perioden: -

Andra perioden: -

Tredje perioden: 1-0 (6.12) Jesper Jensen (Niclas Andersén, Victor Söderström), 2-0 (18.51) Johan Alcén (Joachim Rohdin) mål i öppen kasse.

Skott: 8-6, 13-5, 9-22. Totalt: 30-33.

Publik: 7 724