Tredje raka hemmavinsten efter segern mot Linköping
Publicerad: 2019-11-28
Brynäs vann hemma mot Linköping med 3-1.

I den första perioden drabbades vi av en utvisning efter 5.21 spelat - men med en tät box spelade vi av det utan några farligare lägen från Linköping.

8.45 var det istället vår tur att spela i numerärt överläge.

Då gjorde Tomi Sallinen mål för andra matchen i rad och inför första periodpaus stod det 1-0 på tavlan.

I den andra perioden gick det endast 2.47 minuter före en utökning till 2-0 kom - Det var när Joachim Rohdin tryckte upp pucken i krysset bakom Jonas Gustavsson.

Han gjorde därmed sitt första mål för säsongen - och var assisterad av Emil Forslund och Alexander Lindelöf.

Brynäs utökade ytterligare till 3-0 efter 10.21 spelat - då via Victor Söderström i spel fem mot fyra.

Då gjorde Linköping ett målvaktsbyte. Gustavsson ut, Jacob Johansson in.

Brynäs hade en fortsatt ledning på 3-0 inför tredje.

Med sånär sju minuter kvar av den tredje perioden så reducerade dessvärre Linköping till 1-3.

Men närmare än så kom de inte - och Brynäs vann matchen med 3-1.

Brynäs–Linköping 3-1 (1–0, 2-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (9.39) Tomi Sallinen (Jaedon Descheneau, Victor Söderström) spel fem mot fyra

Andra perioden: 2-0 (2.47) Joachim Rohdin (Emil Forslund, Alexander Lindelöf), 3-0 (10.21) Victor Söderström (Jaedon Descheneau, Tomi Sallinen) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-1 (12.06) Jaakko Rissanen (Joe Whitney, Broc Little)

Skott: 7-7, 8-9, 2-12. Totalt: 17-28.

Publik: 5 310