• Huvudsponsorer

Playday i Gavlerinken arena

2 november 2017 16:50
En bra start

Playday genomfördes på skolornas lov och arenan förvandlades till en enda stor fritidsgård - och självklart var allt kostnadsfritt!


En bra start är ett verksamhetsområde i Brynäs IF, med fokus på det som händer vid sidan av isen. Tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s starka partners arbetar vi för att alla barn och unga ska få en bra start i livet. Idag arrangerades Playday i Gavlerinken arena för sjätte gången! Playday genomfördes idag på skolornas lov och arenan förvandlades till en enda stor fritidsgård. Det fanns möjlighet att testa på många olika aktiviteter – allt i ett och samma hus och självklart helt gratis!

För oss är det viktigt att våra barn och unga känner att de ingår i en gemenskap där dom får utvecklas tillsammans med andra. Vår uppgift är att i samverkan med andra goda krafter och samhällsaktörer stärka känslan av gemenskap på olika sätt. Detta genomfördes idag tillsammans med 15 andra aktörer. Barn och unga fick prova på idrotter så som taekwondo, innebandy, boccia, padel, armbrytning, friidrott, amerikansk fotboll, parkour, gymnastik, dans och ridning. Även cirkus med kulturskolan, mattelek med Mattecentrum och lekhörna samt Hockey för alla med Brynäs IF arrangerades i arenan.

Vera Jobs var en av alla besökare i Gavlerinken arena. -Det är jätteroligt här! Det är roligt för att jag får prova på olika saker, säger Vera.

-WOW! Vilken fantastisk dag! Det har varit massvis med lek, aktivitet och glädje, precis vad jag tycker om, säger Kristian Nervik-Nilsen aktivitetsledare En bra start.

Shaine Ljung uppskattade både lek och aktivitet, men också att kramas med Kristian. -Nu ska jag åka skridskor och det kan jag nästan utan att hålla i mig, säger Shaine.

Stort tack för en fantastisk dag i Gavlerinken arena!