• Huvudsponsorer

”Tjejerna får träna tillsammans över föreningsgränserna”

10 mars 2017 16:27
Brynäs

Nu inleder Brynäs IF en långsiktig satsning inom tjejhockey, tillsammans med andra hockeyföreningar i regionen hålls öppna isträningar för tjejer.


Brynäs IF kommer att arrangera isträningar för tjejer i Gavlerinken. Flickor i ålder 6 år och uppåt är välkomna att delta. Brynäs SDHL-spelare kommer tillsammans med Brynäs IF ungdomsansvarig och talangutvecklare Henrik Glaas att hålla i träningarna. Med start säsongen 17/18 inleder Brynäs IF en långsiktig satsning på verksamhet inom tjejhockey. Brynäs IF vill tillsammans med övriga hockeyklubbar i regionen arbeta för att skapa nya möjligheter att tillsammans utveckla flickhockeyn.

  • Vi har under en tid arbetat fram strategier och idéer för utveckling av tjejhockeyn, nu vill vi träffa övriga klubbar för att tillsammans prata om och börja skapa möjligheter. Tanken är att involvera och samarbeta med de föreningar i Gästrikland som har tjejer i sin verksamhet. Vi kan erbjuda en kompletterande träning för tjejerna som hos sin lokala förening ingår i lag med killarna i sin årskull. Nu öppnar vi tillsammans upp och skapar en isträning som bara är för tjejer, tjejerna får träffas och träna tillsammans över föreningsgränserna. Det handlar inte om att starta något helt nytt, utan mer att Brynäs med stor kraft kan gå in och samordna och erbjuda flickorna fler möjligheter samtidigt som vi vill locka fler tjejer till att testa på hockey berättar Henrik Glaas.

Torsdag den 16/3 sker den första isträningen för tjejer och i samband med träningen hoppas Brynäs IF att flera föreningar vill samlas och prata om hur flickhockey i regionen kan utvecklas genom en samverkansmodell. Vid första träningstillfället önskar vi att varje spelare tar med sig egen träningströja. Gärna matchtröja så att varje förening tydligt är representerad.

Tillhör du en hockeyförening i Gästrikland och vill vara med på isträningen och mötet den 16/3? Kontakta Henrik Glaas Brynäs IF 070-203 74 63 eller mail [email protected]