• Huvudsponsorer

Comeback efter fem månader — Eric Norin har tagit vara på sin rehab: ”Känner mig starkare än någonsin”

26 februari 2019 13:00

Debutsäsongen kom av sig.

Men nu är Eric Norin äntligen tillbaka — efter fem månaders skadefrånvaro.

— Det är skitskönt att vara tillbaka, säger 27-åringen.


Eric Norins debutsäsong i Brynäs har knappast blivit som han hoppades när han kom från AIK i somras.

Efter bara fem matcher (med tre assist på poängkontot) skadade han axeln och han har saknats i laguppställningen sedan dess.

Men i kvällens match mot Mora är han äntligen tillbaka i laget.

— Jag hann spela fem matcher och det är klart det var olyckligt med skadan för jag var inne i ett bra stim då. Men det är som det är och det är skönt att vara tillbaka nu, säger Norin och fortsätter:

— De sa att hela säsongen skulle vara borta men jag har gjort en bra rehab och kört bra fys så det är kul att vara tillbaka tidigare än så. Man är ganska less på rehab nu men det har varit bra och jag känner mig starkare än någonsin.

27-åringen från Täby gjorde en smygcomeback i helgen när han hoppade in i J20-laget som besegrade Malmö med 8—1. För Norins del blev det ett mål och en assist i matchen.

— Det är skitskönt att vara tillbaka. Det var superkul att vara tillbaka och spela match igen. Vi vann med 8—1 och det var kul att få producera lite också.

Du kände dig inte ringrostig?

— Första perioden var det lite tufft att komma in i tajmningen men i andra och tredje kändes det bra och som att man knappt hade varit borta. Det går ganska snabbt att komma in i det.

Och under tisdagskvällen är han alltså tillbaka i herrlaget som möter Mora på bortais. Laget som han skadade sig mot i den femte SHL-omgången 29 september — för fem månader sen.

— Det ska bli kul mot Mora. Det var mot dem jag skadade mig men det försöker jag att inte tänka på. Jag ska försöka komma in med lite ny energi till laget och förhoppningsvis tar vi tre poäng, säger Norin.