HV71 på bortais och en perfekt chans att studsa tillbaka
Publicerad: 2018-01-26
Herr
Första matchen i Jönköping sedan finalspelet.

Förlust efter nio raka hemmavinster igår och nu väntar fjolårets finalmotståndare HV71 i Jönköping. Där har inte Brynäs spelat sedan förlängningsförlusten i final sju. Men nu är det äntligen dags och några problem att ladda inför den matchen finns det förstås inte.

HV71 kommer från en seger igår. Skellefteå besegrades med 3-1 och hemmalagets 2-0 mål kom från Marc Zanetti. Roligt för den sympatiske kanadensaren. Men vi får ändå hoppas att han inte får det lika roligt under lördagen. Före den matchen tog HV71 Malmö till straffavgörande på bortaplan och fick med sig en poäng hem.

{!A}

Marc Zanetti med Johan Alcén och Jonathan Granström efter ett ispass i november 2016. Då gällde Movemberkampen och Marc kom att enkelt vinna skäggmatchen mot lagkamraterna i Brynäs. I morgon ser vi gärna att han och hans HV71 förlorar kampen på isen.

HV71 har i Lawrence Pilut sin bästa poängplockare. Han har 31 poäng på sitt konto och är med den noteringen inte bara bäst i HV71 utan också seriens bästa back. Lagets skyttekung så här långt är Victor Ejdsell som står på fjorton fullträffar. Samma resultat som för Kevin Clark och Aaron Palushaj.

Tabellmässigt finns HV71 på sjunde plats. Brynäs efter förlusten igår tia. Båda fjolårsfinalisterna sladdar lite i tabellen. Före Brynäs finner vi niondeplacerade Luleå, åttan Skellefteå och HV71. Just nu är det dessa tre lag samt Brynäs som gör upp om en slutspelsmatch i åttondelsfinaler. HV71-Brynäs och Skellefteå-Luleå skulle det bli om grundserien var slut idag. Upp till sjätteplatsen har Brynäs sex poäng och där återfinns Malmö.

{!B}

Jonathan Granström är en spelare som gärna får kliva fram ytterligare och ta det fysiska spelet till motståndarna än hårdare. Om han fortsatt spelar i den fjärde linan får vi veta på lördag.

Det bekräftade laget kommer i Sista Snacket under lördagen. Tommy Sjödin körde ett ispass med laget före lunch idag. Sedan satte man sig på bussen för resa ner till Jönköping. Där blir det en hotellövernattning och så ett ispass vid tiotiden på lördagen innan matchen som startar klockan 18.00. Brynäsbussen tar sedan laget hem till Gävle igen under kvällen. Förhoppningsvis med tre nya poäng i bagaget.

{!C}

Jacob Blomqvist jublar efter att ha gjort 1-0 i den sjunde SM-finalen den förra säsongen. Tyvärr räckte inte det målet till guldet. Men nära var det.

Nästa hemmamatch kommer på tisdag då Malmö Redhawks gästar Gavlerinken.

Sportreporter Peter Mansson