Kan Brynäs damlag rubba Luleå i måstematch?
Publicerad: 2018-03-17
Dam
Klockan 15.00 idag möter Brynäs damlag guldfavoriterna Luleå i kvartsfinal två. Seger är ett måste.

En nästan omöjlig uppgift står Brynäs damlag för idag då tungt favorittippade Luleå svarar för motståndet på sin egen hemmaplan. Seger är ett måste för att få till en tredje och avgörande match.

Brynäs tar flyget idag på förmiddagen upp till Luleå för att vara utvilade och redo när pucken släpps klockan 15.00.

-Bra för tjejerna att vi kan flyga upp till Luleå på matchdagen. De kommer dit utvilade och slipper också förlora arbetsinkomst. Det blir buss till Arlanda vid sex på morgonen och flyget lyfter vid niotiden, säger Åke Lilljebjörn.

-Jag har kollat video från den senaste kvartsfinalen och jag är inte riktigt nöjd med vårt spel. Vi gör inte det vi pratat om utan försöker oss på annat. Nu ska vi vara nöjda med det mer enkla spelet. Vi var inte riktigt inne i slutspelskostymen. Vi måste spela tuffare framför eget mål och hjälpa Sara. Men det är ett väldigt skickligt lag vi möter så det blir förstås en tuff match.

{!A}

-Träningen på fredagen handlade mest om att nollställa tjejerna och vi ska inte ut och köra så mycket taktiskt. Vi kör ett kortare ispass och sedan pratar vi om matchen, berättar Åke Lilljebjörn.

Sportreporter Peter Mansson