Djurgården åter på besök
Publicerad: 2017-10-17
Dam
Svenska mästarna kommer tillbaka på onsdagskvällen för att utkräva revansch.

Lina Bäcklin avstängd.

Wilma Carlsson slutat.

Andrea Cordoba skadad.

En tunn trupp har blivit tunnare. Och på onsdagskvällen är svenska mästarna Djurgården tillbaka i Gavlerinken för att utkräva revansch efter söndagens förlust.

-Vi måste spela på samma sätt och jobba lika hårt. Egentligen är det inte krångligare än så, säger Brynäs tränare Åke Lilljebjörn.

Men i samma andetag erkänner han att det självfallet är lite krångligt när inte truppen är stor nog att klara av att brandskattas på spelare på det sätt som just nu sker.

-Vi är ju extremt känsliga när någon spelare är borta från match. Det finns inga ersättare och de som ska spela får slita riktigt hårt för att fylla luckorna. Men det är bara att gilla läget och hitta lösningar.

{!A}

Åke Lilljebjörn tränar på med damlaget. Men truppen är just nu i ett läge där inte några fler spelare får bli borta från match.

-Det var redan ett tufft läge när vi tappade Wilma Carlsson samtidigt som Lina Bäcklin blev avstängd i två matcher. Nu har olyckligtvis Andrea Cordoba dragit på sig en ledbandskada och blir nog borta en månad.

Lina Bäcklin är tillbaka i spel efter onsdagens match mot Djurgården men för Andrea Cordoba väntar alltså ett längre uppehåll. Hon var en viktig kugge i laget i söndagens match då hon spelade i samma kedja som Angelica Östlund och Anna Borgqvist.

-Jag blir förstås tvungen att möblera om truppen igen. Men det är ändå en god känsla i laget efter segern senast. Vi ger inte upp på något sätt utan siktar på tre nya poäng. Det är en tunn trupp men det finns klasspelare i den, säger Lilljebjörn.

{!B}

Milda Sjödin var minitiger i lördagens match och fick vara med på isen alldeles innan nedsläpp. Om ett antal år kan hon säkert vara ett alternativ för Brynäs damlag men för dagen är hon lite för ung.

En av dessa klasspelare är förstås Sara Grahn. Hon höll nollan senast och bäddade därmed för att laget skulle kunna ta en seger. Hon måste återigen spela på topp. Detta gäller även hennes två landslagskollegor Anna Borgqvist och Erica Udén Johansson.

Kan Brynäs spela lika fokuserat och uppoffrande i sextio minuter på onsdagskvällen som man gjorde i söndags finns det chans till ytterligare poäng.

-Vi kan fortfarande förbättra en del saker i vårt spel och det tycker jag att vi gör hela tiden. Lite snabbare passningsspel skulle vara bra och så måste samtliga spelare tömma alla batterier som finns.

{!C}

Åke Lilljebjörn får vända och vrida på formationerna och har en del att grunna på inför matchen mot Djurgården. Så särskilt många alternativ på hur laget ska ställa upp har han inte i nuläget. Bristen på backar gör antagligen att någon forward måste ta på sig ett defensivt jobb.

Nedsläpp i Gavlerinken klockan 19.00 och "en sjätte spelare på läktaren" skulle vara en bra förstärkning för Brynäs under kvällen.

Sportreporter Peter Mansson