• Huvudsponsorer

Sista Snacket

14 oktober 2017 12:39
Herr

Får vi se en revansch idag uppe i norr?


-Vi var bra i ungefär tio minuter. Nu måste vi ta oss i kragen och spela rejält i tre perioder. Det är dags att vi visar lite hjärta och håller oss till spelidén, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.

Det var ingen rolig hemmamatch för Jacob och hans Brynäs i torsdags. Att släppa in åtta mål och dessutom i hemmaarenan smärtar förstås.

-Det finns matcher man kan lära av och matcher det är lika bra att glömma. Den matchen var en sådan man kan glömma, säger Johan Alcén.

Efter den blytunga 2-8 förlusten fick Roger Melin lämna tränarjobbet och idag är det assissterande tränare Tommy Sjödin och Janne Larsson som ska leda laget. Någon större skillnad gällande spelidé blir det nog inte. Det gäller fortfarande att inte ge motståndarna några ytor, hålla ett högt pucktempo och att driva på mål.

Tommy Sjödin styr skutan idag med hjälp av Janne Larsson. Det blir intressant att se hur duon agerar i båset.

-Vi var aldrig utspelade. Känslan var att vi åtminstone bitvis hängde med i spelet rätt bra. Men de fick en osannolik utdelning och gjorde också några riktigt snygga mål. Vi ska förhindra att det sker igen, säger Marcus Ersson.

Marcus Ersson sliter på i gymmet. Brynäs storväxte back har svarat för bra insatser under inledningen av den här säsongen under de 12.14 minuter per match han har fått isen. Av samtliga spelare i laget är det bara Marcus som har positiva siffror i plus/minus-tabellen med sina +1.

Tabelläget är sådant för Brynäs att de sju poäng man skrapat ihop inte räcker till mer än en trettonde plats. För att nå upp till den sjätte plats som Örebro har för tillfället krävs det ytterligare sju poäng. Bakom Brynäs i tabellen finns Rögle två poäng efter och med en match mindre spelad.

Tommy Sjödin ställer följande lag på isen idag:

Målvakter David Rautio och Felix Sandström

Backpar blir Simon Bertilsson/Ryan Gunderson, Lukas Kilström/Henrik Larsson, Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Sjunde back Marcus Ersson.

Kedjorna ser ut så här:

Aaron Palushaj/Mikael Johansson/Kevin Clark

Daniel Paille/Linus Ölund/Juuso Ikonen

Johan Alcén/Jonathan Granström/Jacob Blomqvist

Daniel Mannberg/Marcus Westfält/Alexander Bjurström

Trettonde forward blir Christopher Liljewall

Matchstart klockan 15.15