Sista Snacket
Publicerad: 2017-11-02
Herr
Dags för SHL igen. Linköping väntar - här är det bekräftade laget.

Det räcker att vi tittar till tabelläget inför kvällen för att förstå att det är tre viktiga poäng som ska delas ut i Linköping.

Linköping ligger tia med tjugo poäng inspelade. Mora är elfte lag med sexton poäng. Brynäs tolva med de tretton poäng man plockat ihop. Karlskrona ligger näst sist en poäng efter Brynäs och jumbo just nu är Rögle med elva poäng. Notera dock att tabellen haltar något. Linköping har avverkat femton matcher och Rögle tretton. Övriga lag ovan har spelat fjorton.

Detta gör också att ett par andra matcher ikväll är högintressanta för Brynäs del. Mora möter Malmö hemma i Dalarna och Karlskrona spelar hemma mot Örebro. Rögle vilar denna gång. Vi kan alltså få några omkastningar i tabellen efter kvällens omgång.

En spelare som kan komma att bli extra viktig för Brynäs är lagets poängbäste Aaron Palushaj. Han har producerat tio poäng så här långt i SHL. Detta genom tre mål och sju assist. Totalt i hela ligan placerar sig Aaron på tjugotredje plats i poängligan. Hemmalaget kan kontra med Derek Roy nia i sammma liga och Linköping har dessutom ytterligare tre spelare före Aaron. Mathis Olimb, Kristian Näkyvä och Andrew Gordon.

{!A}

Aaron Palushaj är åter i laget efter att ha vilat från CHL-matchen mot Adler Mannheim.

På backsidan kan Lucas Carlsson vara ett namn som dyker upp i målprotokollet. Lucas har hittills svarat för tre mål. Under grundserien ifjol gjorde han tre mål på fyrtioen matcher och säsongen före blev det fyra mål på trettiofem matcher. Nu har han spelat fjorton matcher och sannolikt blir den här säsongen målmässigt hans främsta i SHL.

{!B}

Lucas Carlsson sätter den vinstgivande pucken i nät mot Skellefteå.

Det finns ett par detaljer som Brynäs förhoppingsvis kan utnyttja under kvällen. Den ena är att man har ett utomordentligt bra boxplayspel. I nästan åttiosex procent av spelet i numerärt underläge håller boxen tätt.

Den andra detaljen är tekningarna. En viktigare del av spelet än vad man kanske kan tro. En vunnen offensiv tekning kan ge en målchans och en vunnen tekning i egen zon kan förhindra att motståndarna får tryck mot kassen. Brynäs har i Jonathan Granström lagets bäste tekare. Han vinner drygt sex av tio tekningar han deltar i. Det lägger honom i toppskiktet av tekare i ligan.

{!C}

Jonathan Granström och Jacob Blomqvist visar prov på hur en tekning ska gå till. Jesper Jensen agerar linjeman. Felix Sandström och Ryan Gunderson är glada åskådare.

Direkt efter värmningen vid lunchtid kunde Tommy Sjödin lämna klartecken för följande uppställning:

Första kedjan är densamma som mot Adler Mannheim. Det betyder att Daniel Paille, Jesper Jensen och Juuso Ikonen spelar tillsammans.

I den andra kedjan blir det en förändring. Aaron Palushaj går in och tar en kantposition. Därmed startar Adam Hirsch som trettonde forward. Alexander Bjurström och center Linus Ölund fortsätter.

Tredje kedjan är som vanligt de tre J:na. Johan Alcén, Jacob Blomqvist och Jonathan Granström.

Slutligen bildar trion Christopher Liljewall, Marcus Westfält och Daniel Mannberg den fjärde linan.

På backsidan är det Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Elias Fälth. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Sjunde back blir Marcus Ersson.

Linus Fernström och Samuel Ersson heter målvakterna.

Aaron Palushaj och Lukas Kilström åter i laget. Adam Hirsch trettonde forward och Henrik Larsson vilar. Det är förändringarna från den senaste matchen.

Nedsläpp klockan 19.00. Nästa match för Brynäs spelas i Gavlerinken på lördag. Då gästar Mora. Biljett finns här:

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>

Sportreporter Peter Mansson