Brynäs utan poäng trots krigarinsats
Publicerad: 2017-11-16
Herr
Nu väntar en retur inför fullsatt arena på lördag.

Det var blåställ på från första nedsläpp. Det defensiva spelet sattes i fokus och inga isytor gavs bort i onödan. Och när även Malmö agerade likadant blev den första perioden en ganska intetsägande historia för de som var ute efter flashig ishockeyunderhållning. För oss lite mer nördiga var det ändå klart sevärt. Det bjöds nänmligen på flera fina och genomtänkta aktioner.

Perioden slutade dock 0-0 men Brynäs vann skotten med 9-5. "Vi gjorde en bra period. Lade ner pucken djupt och det var stabilt" sammanfattade Simon Bertilsson de första tjugo minuterna.

Mittperioden blev mer händelserik. Drygt tre minuter in kontrade Brynäs på kanten genom ett vaket ingripande av Linus Ölund. Med sig fick han Aaron Palushaj och via en fin passning in framför mål gav Linus en framstormande Aaron läge att sätta pucken i nät. Och så blev det. Brynäs 1 Malmö 0.

Glädjen över att Brynäs var i ledning tog slut bara en och en halv minut senare. Givetvis, känns det som man vill skriva, på ett sätt som egentligen inte ska ge ett mål. Malmö lyfter in pucken på vinst och förlust mot Brynäs kasse. Där står Ryan Gunderson och får pucken i huvudet och plötsligt kan Malmö kvittera på ett läge som man fick till skänks framför Linus Fernström. Hockeygudarna är oss icke nådiga.

En stund senare förpassade Jesper Jensen en retur från Elias Fälth i mål. Men någon 2-1 ledning blev det inte. Det visade sig efter videogranskning att Malmös målvakt redan hade blockerat pucken innan Jensen tryckte in den i målet. Ett domarbeslut som i ärlighetens namn nog var helt korrekt. Men ändå lite talande för den motbacke som Tommy Sjödins lag nu befinner sig i. Det är nära mål. Men…nej ändå inte.

{!A}

Kevin Clark var nära att göra mål några gånger. Men inte ens för honom vill det sig. Pucken går inte in.

Med läge lika på ett startade den tredje perioden. Brynäs fortsatte att kriga på men lyckades inte försvara den poäng man hade. Malmö tog ledningen via ett riktigt fint slagskott efter knappt fem minuter och när Brynäs satsade stenhårt framåt för att få in en kvitteringspuck öppnade isen upp sig åt båda håll. Malmö kunde utnyttja detta och på en kontring fastställa slutresultatet till 3-1.

Trist och surt förstås. Men en bortaförlust mot Malmö är inget att skämmas för när energin och inställningen är helt rätt. Nu finns en fin chans till revansch redan på lördag. Ett fullsatt Gavlerinken borde generera lite extra energi och det kan komma att räcka till tre välbehövliga poäng för Brynäs.

På pluslistan hamnar Elias Fälth och Christopher Liljewall egentligen av samma anledning. Två rutinerade herrar som börjar få j-ligt nog av hedersamma förluster och visar det. Det var fler som gjorde samma sak men dessa två kanske lite mer än övriga.

Marcus Ersson var härligt fysisk och har hittat den där rätta nivån igen på att spela både enkelt och hårt. Simon Bertilsson var lika bra som en landslagsback ska vara.

Mål-Fernström briljerade med en del fina ingripanden och kan den här gången inte lastas för något i förlusten.

{!B}

Linus Fernström fick lite revansch på sig själv efter matchen mot HV71. Han räddade flera riktigt svåra lägen den här kvällen.

Alexander Bjurström blev bättre och bättre ju längre matchen led och Linus Ölund och Juuso Ikonen slutade aldrig att oroa Malmös defensiv.

Sedan måste boxplayspelet fortsatt hyllas. Stensäkert och stabilt.

Sist också ett stort plus till Tommy Sjödin. Helt rätt signal att ersätta Fernström med en utespelare med nästan tre minuter kvar.

På minuslistan hamnar tyvärr åter målskyttet. Vem kan lösa upp den knuten?

Malmö-Brynäs IF 3-1 (0-0,1-1,2-0)

Skottstatistik 25-25 (5-9,13-8,7-8)

Utvisningar MIF 5x2 min BIF 7x2 min

Brynäs mål: 0-1 Aaron Palushaj assist Linus Ölund (23.29)