Härlig seger - Brynäs vann framför legenderna i Gavlerinken
Publicerad: 2019-01-26
Herr
Det blev minst sagt backarnas kväll när både Deutsch och Lundgren öppnade målkontot under Legends Night . Vinst 4-1 mot Linköping.

Brynäs och Linköping drabbades samman under lördagskvällen i Gavlerinken Arena - och före nedsläpp hyllades Lars-Göran Nilsson för att ha blivit invald i Hockey Hall of Fame.

När väl pucken släppts kom Brynäs ut starkt. Två frilägen och två stolpskott - det kokade i Gavlerinken då fansen trodde det blev mål.

Tillslut kom ledningsmålet och Adam Deutsch gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

Bara fyra minuter senare sköt Niclas Lundgren in 2-0 till Brynäs.

14.55 drabbades Brynäs av en utvisning - men med en tät box rensade de undan och spelade av det numerära underläget.

Istället var det Brynäs som fick ett numerärt överläge med 1.18 kvar av perioden.

Ingen utdelning före periodslut - men vi fick istället påbörja den andra perioden med 41 sekunder kvar i powerplay. Dessvärre ingen utdelning där.

Halvvägs in i den andra perioden fick vi åter igen ett friläge när Emil Forslund åkte sig fri - men LHC-keepern räddade den pucken.

14.58 sköt Robert Kousal mot mål och Joachim Rohdin var på returen - och efter videogranskning dömde domaren mål.

Brynäs hade matchen såhär långt trots att LHC skapade lägen - och inför pausvila stod det 3-0 på tavlan till oss.

I den tredje och sista perioden reducerade Linköping till 3-1.

Trots ett jämnare spel de sista 20 minuterna kom inte Linköping närmare än så.

18.43 dumpa Simon Bertilsson in en puck i öppen kasse från egen zon och Brynäs vann matchen med 4-1.

MATCHFAKTA

Brynäs–Linköping 4-1 (2–0, 1-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (8.22) Adam Deutsch (Ludvig Nilsson), 2-0 (12.17) Niclas Lundgren (Joel Kellman, Jesper Boqvist)

Andra perioden: 3-0 (14.58) Joachim Rohdin (Robert Kousal, Victor Söderström)

Tredje perioden: 3-1 (4.14) Chad Billins (Filip Karlsson, Joe Whitney), 4-1 (18.43) Simon Bertilsson (Jacob Blomqvist) mål i öppen kasse

Skott: 15-11, 10-14, 5-8. Totalt: 30-33.

Publik: 5 166