Brynäs tog ledningen i finalserien - "Det är bara glädje"
Publicerad: 2017-04-20
Ett tidigt kopplat grepp av Brynäs resulterade i ännu en vinst men den skulle dröja ända in i förlängningsperioden. Tomas Zaborsky blev matchvinnare och Brynäs har tagit en ledning i finalserien med 2-1 i matcher.

Brynäs tog tidigt kommandot i finalmatch tre när Jacob Blomqvist la in 1-0 i powerplay efter knappt fyra spelade minuter. Man låg även bra till tekningsmässigt när man hade statistiken 16-2 de inledande tjugo minuterna.

Man fick vänta lite mer än elva minuter in i period två innan kvitteringen kom. Därefter hände allt på en och samma gång när puckarna gick åt alla möjliga håll.

Brynäs återtog ledningen i numerärt underläge när Jacob Blomqvist, återigen, kunde lägga in en retur. HV71 kontrade minuten senare och kvitterade till 2-2 men innan perioden var slut hade Brynäs ännu en gång återtagit ledningen. HV-spelare lät pucken gå förbi, när han tacklade in spelare mot sargen, och Daniel Paille fanns där. Han skrinnade mot kassen och fick till en backhand från snäv vinkel som gick in mellan benen på Söderström: 3-2.

Det är hett och fartfyllt men trots att HV71 gör det mesta rätt och har ett övertag får man vänta till fem minuter återstår av perioden innan kvitteringen kommer. De fortsätter pressa på efter utjämnandet men ingen av lagen kan producera och vi har återigen en förlängning.

6:45 in i förlängningsperioden serverar Pathrik Westerholm en delikat passning till Tomas Zaborsky som kan lägga in den i öppet mål. Ännu en suddenvinst – ännu en Brynässeger!

Det är en glad Brynästränare, Thomas ”Bulan” Berglund, som pratar med C More efter matchen.

”Det är bara glädje. Samtidigt är det bara en match och det är först till fyra. Det är samlad glädje, det är dämpad glädje.”

Just den tredje finalmatchen har spelat stor roll vad gäller guldavgörandet. De senaste nio åren har det lag som vunnit den tredje finalmatchen också tagit SM-guld.

”Jag hoppas det blir så i år också”, säger Brynästränaren.

Finalmatch fyra spelas hemma i Gavlerinken Arena. Vi ser fram emot en fullsatt arena och en hockeyfest utan dess like! För er som inte lyckats få tag i biljett till lördagens batalj kan ni följa vår liverapportering, direkt från arenan, på vår hemsida.