Ny match mot Skellefteå imorgon — här är fem saker vi minns från torsdagsmatchen
Publicerad: 2019-03-01
Det blev förlust mot Skellefteå med 3-4 efter straffar i Gavlerinken under torsdagen — men det fanns en hel del positivt att ta med sig. På lördag får vi chans till revansch på bortais med nedsläpp 18.00. Nedan har vi listat fem godbitar vi minns från torsdagsmatchen, utan inbördes ordning.

1. Bertilssons kyla — Simon har det i sig men han visar det mindre ofta. Mot Skellefteå satte han dock 1—1-målet på ett spektakulärt sätt. "Berra" fick pucken i skottposition till höger men i stället för att avlossa bössan väntade han ut Mantas Armalis i SAIK-kassen, rundade och la in pucken vid första stolpen från en position nästan bakom mål. Hockeygodis.

2. Solems energiinjektion — Det var vid underläge 2—3 i den tredje perioden, bara sekunder efter att Skellefteå tagit ledningen, som den norske juniorlandslagsmannen Samuel Solem skapade jubel hos hemmapubliken. Efter en blockering av Armalis hamnade Solem i brottningsmatch med en Skellefteåspelare. Solem hamnade underst men vägrade ge sig, lyfte sin motståndare och med det också sina lagkamrater och hela Gavlerinken. Några minuter senare kunde Nicklas Danielsson kvittera till 3—3. Apropå det…

3. Danielssons kanon — Tomi Sallinen vann en tekning i offensiv zon. Pucken till "Berra" på blålinjen som skickade ner bakom mål. Jesper Boqvist plockade upp pucken, höll i, höll i lite till innan han serverade Nicklas Danielsson som kom framrusande i slottet. Och Danielssons direktskott var inte att leka med. Han bombade in den rätt upp i krysset bara — inga konstigheter.

4. Gundersons speltid — Visst, med tanke på förlängningen var matchen fem minuter längre än vanligt men Ryan Gundersons speltid var ändå anmärkningsvärd. 30 minuter och 33 sekunder klockades 33-åringen från USA in på. Otroligt starkt.

5. Cervenys straff — Brynäs förlorade i straffläggningen, men tjeckiske Rudolf Cerveny bjöd innan dess på en delikatess. "Rudy" tog fart från röd, gick ut mot sargen långt till höger, bröt in och lurade med en kroppsfint ner Armalis på isen. Rundade sedan målvakten och lyfte upp pucken i nättaket på andra sidan.

Nästa hemmamatch är mot Malmö torsdagen 7 mars. Redan nu är 4 500 biljetter sålda till matchen och biljetter finns från 99 kronor. Biljetter till den matchen kan du köpa genom att klicka här!