Revanschmöte mot Malmö
Publicerad: 2017-11-17
Herr
Vi måste börja göra skitmål

Efter 3-1 förlusten nere i Malmö under gårdagen väntar imorgon lördag en snabb chans till revansch för Brynäs. Det faktum att det blir välfyllda läktare kommer säkert att ge hemmalaget lite extra energi och fart.

Torsdagens match visade att får Tommy Sjödin bara ordning på målproduktionen i laget så kommer poängen att börja ramla in.

-Vi jobbar på och tror på det vi gör. Träningarna på is är mycket inriktade på att göra mål. Har vi bara tålamod så kommer det att släppa. Det viktiga är att vi håller oss till vårt spel och inte börjar att tvivla på vad vi kan, säger Sjödin.

{!A}

Tommy Sjödin använder gärna ordet tålamod.

Det defensiva arbetet har fungerat bra. Gällande boxplay så är Brynäs ett topplag i serien. Det såg vi också bevis för i den senaste matchen då Malmö inte lyckades göra något mål i spel fem mot fyra. På backsidan kommer nu också Lucas Carlsson att vara tillgänglig igen. Han avstängning på tre matcher är över.

{!C}

-Jag är redo för spel och det ska bli roligt med så mycket folk på läktarna, säger Lucas som gärna ger sig på offensiva utflykter. Här avgör han matchen borta mot Skellefteå tidigare under säsongen.

En av hans backkollegor, den rutinerade Elias Fälth, gjorde sin bästa match för säsongen mot Malmö. Han tog för sig ordentligt och var inte bara en defensiv kraft utan också vass i anfallsspelet. Elias har klart för sig vad som gäller.

{!B}

-Vi måste börja göra skitmål. Det behöver inte vara så snyggt bara pucken går i mål, säger han.

Brynäs bäste målskytt är Aaron Plaushaj. Han gjorde lagets mål mot Malmö och har därmed nått upp till fem mål under säsongen. Vid sidan av honom har Kevin Clark och Juuso Ikonen gjort fyra mål och Daniel Mannberg tre.

Totalt har Brynäs på arton omgångar producerat trettiosex mål. Det är ett för lågt målsnitt per match och något som Tommy Sjödin och Janne Larsson jobbar med att förändra.

-Vi har börjat tävla mer på träningarna om att göra mål, berättar Sjödin. Sedan är det så att det måste börja studsa med oss snart. Puckar som under fjolåret gick in via ett klubbskaft går nu istället utanför.

Det återstår idag fredag bara ett få sittplatsbiljetter samt en del biljetter till ståplats. Länken här nedan kan du använda för att skaffa dig en biljett. Matchen startar 15.15.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen >>>

Sportreporter Peter Mansson