Hat-trick av Kevin Clark och seger i förlängningen
Publicerad: 2017-12-30
Det var ett riktigt tufft motstånd som Örebro bjöd på. Men Brynäs vann till slut och tog två poäng.

Det tog bara 17 sekunder för Kevin Clark att ge Brynäs ledningen. Det verkade lovande men efter det målet gick det sakta men säkert utför. De första tio minuterna var hyggliga men sedan avslutade man med en blek insats under periodens andra halva.

Örebro kunde helt rättvist kvittera med kvarten kvar och man hade bud på mer mot ett hemmalag som inte vann några kamper på isen. De fick alldeles för mycket tid med pucken under sina uppspel och väl i Brynäs zon hittade de stora tomma isytor. Det var med en suck av lättnad perioden tog slut.

Den andra perioden inleddes inte bättre. Bortalaget fick omgående med sig två utvisningar, båda på Aaron Palushaj, och tryckte på ordentligt i spel fem mot fyra. David Rautio räddade Brynäs från ett till mål bakåt under den perioden. Kort efter det fick Brynäs chansen i powerplay. Ett och annat läge skapades men tyvärr ville inte pucken gå in. Bland annat Drew Miller bjöd på en fin dragning och var nära att ge Brynäs ledningen.

{!D}

Simon Bertilsson var som vanligt magnifik i defensiven. Han håller landslagsklass.

Gästerna fortsatte att ställa till problem och det var Rautio som med några fina räddningar höll Brynäs kvar på 1-1. När sedan Örebro åkte på en utvisning med drygt två minuter kvar kunde Kevin Clark åter måla och Brynäs var i en 2-1 ledning. Det kändes som att det målet kunde ge lite mer luft under vingarna för hemmalaget. Med det i bagaget tog sig matchen in i den tredje perioden. Det visade sig bli en dramatisk avslutning. Båda lagen slet hårt och det var chanser åt båda håll. Gästerna lyckades kvittera och efter det klev Kevin Clark åter fram. I går fyllde han år och idag gjorde han tre mål. Ett par bra dagar för Kevin. Men hans 3-2 mål räckte inte ända fram till tre poäng. Örebro kvitterade nämligen igen och tog matchen till förlängning.

{!G}

David Rautio var mycket bra i målet. "Vi var väl bra då och då i matchen. Men vi kan bättre än det här" sade han efter matchen.

En förlängning Aaron Palushaj avgjorde och gav laget två poäng. Starkt att ta ytterligare en seger men det var en match som kunde ha gått hur som helst. Örebro hade lite mer av spelet än önskvärt och Brynäs fick verkligen kämpa hårt för de här två poängen. Det går förstås inte att lämna den här matchen utan att nämna Kevin Clark. Inte alldeles vanligt att vi får se ett hat-trick. David Rautio gjorde en svettig insats mellan stolparna och Simon Bertilsson får högt betyg för sin defensiva insats.